Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iran: Annen måte å lage atomvåpen på

Irans president Mahmoud Ahmadinejad. (Foto: UN Photo)
Irans president Mahmoud Ahmadinejad. (Foto: UN Photo)
Iranerne har begynt å følge et nytt spor for å lage atomvåpen, gjennom å ta i bruk tungtvann, bekrefter israelsk fjernsynskanal.

På IBAs dagsrevy onsdag 27. februar 2013 var det en reportasje fra den britiske avisen Daily Telegraph. Her er noe av innholdet, fritt gjengitt:

Det er to måter å lage atombomber på. Den ene måten, som man hittil har vært opptatt av for Irans vedkommende, er å bruke anriket uran. Den andre måten er å bruke plutonium. Det er dette siste man frykter er tilfellet nå.

Dersom man skal lage atomvåpen av plutonium, må man begynne med å lage tungtvann. Så må man bruke dette i en tungtvanns-reaktor. Så må plutonium-brensel utvinnes av dette, det må behandles så det kan brukes i atomvåpen. Det ser ut for at de har nådd det første trinnet. Man regner med at de ikke er i stand til å gjennomføre det tredje og siste trinnet ennå. Men iranerne følger altså nå to mulige veier mot atomvåpen.

At iranerne selv anser dette anlegget i Arak som meget viktig, kan man se ved at det er bedre forsvar ved dette anlegget enn ved noe annet anlegg. Det er omtrent 50 luftvern-batterier rundt anlegget. Og det er en indre krets av batterier like ved selve anlegget. I tillegg er det tre batterier av bakke-til-luft-raketter.

Dette anlegget skal tidligere ha vært åpent for inspeksjon av IAEA, det internasjonale atomenergi-byrået. Men siden august 2011 har ingen inspektører fått lov til å komme dit.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart