Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelsk actionserie mest sett i den arabiske verden

I sesong 3 av den israelske spenningsserien Fauda er deler av handlingen lagt til Gazastripen. (Foto: Netflix)
Den tredje sesongen av den israelske serien Fauda er populær blant arabere.

Den israelske TV-serien «Fauda» ble en internasjonal suksess da den kom på Netflix i 2016. Nylig slapp strømmetjenesten den tredje sesongen av serien, og den har blitt svært populær fra noe uventet hold. Den israelske serien er nemlig den mest sette serien i den arabiske verden nå, skriver Algemeiner.

Serien, som handler om en israelsk undercover-enhet i sikkerhetstjenesten Shin Bet, er det mest sette Netflix-programmet i Libanon, den tredje mest sette i De forente arabiske emirater og den sjette mest sette i Jordan.

I sesong tre, hvor deler av handlingen er lagt til Gaza, foregår det meste av dialogen på arabisk. Serieskaper Avi Issacharoff tror det er en av årsakene til at serien har blitt så populær blant arabiske Netflix-seere.

– Jeg tror en del av årsaken er språket, ved at Fauda har gått over til arabisk, i tillegg til at vi forteller historien fra begge sider, ikke bare den israelske, sier Issacharoff, som også er journalist i Times of Israel.

Rekordmange ser på TV i disse dager på grunn av koronaviruspandemien, som gjør at flere hundre millioner mennesker må holde seg hjemme.

– Naturligvis spiller også koronaen inn. Folk sitter hjemme og har lite å gjøre. Da ser man på det meste, selv om det betyr å se en israelsk serie.

Land som Libanon har i flere tiår hatt lover om boikott av israelske produkter. Det er også forbudt for libanesere å ha kontakt med israelere. Det forhindrer likevel ikke den israelske serien fra å bli svært populær. Lior Raz, som er medskaper av serien og spiller hovedkarakteren Doron, sier at seriens suksess i den arabiske verden er «veldig, veldig spennende».

– Vi er veldig fornøyd med at vi har klart å nå den arabiske offentligheten, som vi vanligvis ikke har noen kontakt med, forteller han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart