Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nok en gang bekreftes FNs partiskhet mot Israel

FNs generalforsamling avholder et digitalt møte den 22. september 2020 i FNs hovedkvarter i New York. (Foto: FN)

FNs generalforsamling vedtok mandag 21. desember to resolusjoner kritiske til Israel. Dermed endte det totale antallet FN-resolusjoner mot Israel i løpet av 2020 på 17. Til sammenligning vedtok FN bare seks resolusjoner mot alle andre land i verden til sammen i løpet av 2020, skriver Times of Israel.

Israel og israelske støttespillere har lenge fordømt FN for å være partisk mot Israel og for å vedta resolusjoner rettet mot den jødiske staten. Det er i dag et automatisk flertall i FN som alltid støtter kritiske resolusjoner mot Israel.

– FNs angrep på Israel gjennom en strøm av ensidige resolusjoner er surrealistisk, sier Hillel Neuer i den FN-kritiske organisasjonen UN Watch.

Vedtakene som blir gjort i FNs generalforsamling er ikke bindende, men de blir likevel sett på som symbolsk betydning. Anti-israelske organisasjoner og krefter benytter ofte resolusjonene til å fordømme og kritisere Israel.

Mens Israel fikk 17 resolusjoner mot seg i løpet av 2020 fikk regimene Nord-Korea, Iran, Syria og Myanmar bare én resolusjon mot seg hver. Krim, som ble annektert av Russland i 2014, fikk to resolusjoner mot seg. Ingen andre land fikk resolusjoner direkte rettet mot seg av FNs generalforsamling.

– Det er absurd at i år 2020, så er 17 av de 23 resolusjonene til FNs generalforsamling – over 70 prosent – fokusert på ett land: Israel. Ikke ta feil: Formålet med den skjeve fordømmelsen er å demonisere den jødiske staten, sier Neuer.

Han mener partiskheten mot Israel bryter med FN-paktens garanti om at alle land, enten de er store eller små, skal få en rettferdig og lik behandling.

– Vi noterer at Storbritannia og EU-land som Frankrike, Tyskland og Spania har støttet mer enn to tredjedeler av FNs generalforsamlings resolusjoner mot Israel i 2020. Samtidig har de samme landene ikke klart å komme opp med en eneste resolusjon dette året mot menneskerettighetssituasjonen i Kina, Venezuela, Saudi-Arabia, Hviterussland, Cuba, Tyrkia, Pakistan, Vietnam, Algerie eller 175 andre land, sier lederen i UN Watch.

Også Norge har stemt for opp mot 80 prosent av resolusjonene mot Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart