Feil å kalle Gaza-operasjon «Støpt bly»

Mark Regev, talsmann for internasjonale medier ved statsministerens kontor, mener det var en feil å kalle den siste Gaza-operasjonen for "Operasjon Støpt Bly" ("Cast Lead" på engelsk). Navnet ble bestemt av de israelske forsvarsstyrkene. – Jeg likte ikke navnet. Med tanke på kommunikasjon med omverdenen var det en feil, sa Regev under et foredrag onsdag. Selv brukte Regev betegnelsen "Gaza-operasjonen" i sin kontakt med utenlandske medier. På hebraisk hadde operasjonen navnet Oferet Yetzuka, en referanse til Hanukkah-dreidel (bildet). Operasjonen ble startet i forbindelse med Hanukkah-høytiden, etter at Hamas nektet å videreføre våpenhvilen og angrep Israel med stort antall raketter i løpet av juledagene. Referansen til Hanukkah gikk helt tapt i den engelske oversettelsen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart