Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Feil å kalle Gaza-operasjon «Støpt bly»

Mark Regev, talsmann for internasjonale medier ved statsministerens kontor, mener det var en feil å kalle den siste Gaza-operasjonen for "Operasjon Støpt Bly" ("Cast Lead" på engelsk). Navnet ble bestemt av de israelske forsvarsstyrkene. – Jeg likte ikke navnet. Med tanke på kommunikasjon med omverdenen var det en feil, sa Regev under et foredrag onsdag. Selv brukte Regev betegnelsen "Gaza-operasjonen" i sin kontakt med utenlandske medier. På hebraisk hadde operasjonen navnet Oferet Yetzuka, en referanse til Hanukkah-dreidel (bildet). Operasjonen ble startet i forbindelse med Hanukkah-høytiden, etter at Hamas nektet å videreføre våpenhvilen og angrep Israel med stort antall raketter i løpet av juledagene. Referansen til Hanukkah gikk helt tapt i den engelske oversettelsen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart