Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Lieberman vil kutte Knesset-lønningene

Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman (Foto: Victor Tonelli, OECD)
Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman (Foto: Victor Tonelli, OECD)
Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman tar til orde for 10 prosent lønnskutt for Knesset-medlemmer for at de kan gå foran som gode eksempler i økonomisk nedskjæring. Motstanderne av forslaget synes det er vanskelig å argumentere imot med fullt navn.

Anonyme Knesset-kollegaer reagerer negativt på forslaget fra Avigdor Lieberman om å kutte Knesset-lønningene med 10 prosent i solidaritet med den israelske befolkningen. Finansdepartementet må gjennomføre drastiske kutt i statsbudsjettet for 2013-2014, for å betale ned underskuddet på 50-60 milliarder i 2012.

– Vi [i Israel Beiteinu] tar til orde for at alle Knesset-medlemmer gir opp 10 prosent av deres lønninger fra nå av og ut 2014. Vi håper at statsministeren, Knessets ordstyrer og finansministeren støtter vårt forslag, slik at vi i tillegg til å spare penger, kan være personlige eksempler i en vanskelig tid, sa Israel Bieteinu-lederen tidligere denne uken.

Dersom Knesset-politikere går ut mot dette med fullt navn, frykter de å bli stemplet som pengegriske. Men anonymt kaller de Lieberman for populist.

– Enhver Knesset-medlem som åpent går imot lønnskutt vil bli sett på som pengegriske, ikke som en som argumenterer ut fra prinsipper, sier en anonym kilde.

– Viktig at vi tjener mye
Ifølge Ha’aretz argumenterer Knesset-politikere imot dette anonymt, selv etter å ha åpent støttet forslaget under fullt navn.

– Knesset-medlemmer er godt betalt av en grunn. Det er for å gjøre dem økonomisk uavhengige av rike mennesker, kutt og fordeler. Det er viktig at befolkningens tjenestemenn tjener mye penger, argumenterer en av dem.

– Å kutte Knesset-medlemmenes lønninger er et plott for å legitimere lønnskutt til arbeidere i offentlig sektor. Dersom Knessets representanter kan gi fra seg 10 prosent av lønnen, så kan åpenbart lærere og sosialarbeidere godta kutt på 5 prosent, sier de. Bortsett fra at 5 prosent kutt fra lærernes lønninger vil gjøre livet mye hardere, enn det vil for Knesset-medlemmene, sier kilden.

Andre foreslår at rike medlemmer av nasjonalforsamlingen arbeider gratis.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart