Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Urolig helg langs Gaza-grensen

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Terrorister på Gazastripen har avfyrt over 130 raketter mot Tel Aviv og det sentrale Israel. (Arkivfoto: IDF)
Flere rakettangrep og forsøk på infiltrasjon fra militante palestinere.

Det har vært en svært urolig helg i Sør-Israel. Både natt til lørdag og natt til søndag måtte beboere i Sderot og andre steder tett på Gazastripen løpe i bomberom, etter at det ble avfyrt raketter fra den palestinske enklaven.

Fire mennesker måtte behandles for angstanfall, inkludert en 76 år gammel kvinne som måtte til sykehus etter at deler av en rakett landet utenfor huset hennes. I tillegg måte to personer ha legebehandling da de ble skadet da de flyktet til bomberommet, skriver den israelske nettavisen Times of Israel.

Sderot-innbygger Itzik Twitto, som fikk hagen ødelagt av en rakett, sier han satt utendørs da han hørte rakettalarmen begynte å ule. Beboere i Sderot har bare sekunder på å løpe i bomberom før rakettene treffer. Familien hadde akkurat kommet inn i bomberommet da de hørte et kraftig smell.

– Dette har vi måtte leve med i 20 år, sier Twitto. De siste 20 årene er det skutt over 20.000 raketter mot det sørlige Israel fra Gaza. Tusenvis er skutt mot Sderot. Flere titalls israelere er drept av rakettene, tusenvis er blitt skadet og titusenvis sliter med psykiske ettervirkninger av rakettangrepene.

Israel svarte på helges angrep med å angripe flere Hamas-mål på Gaza.

Natt til søndag skjedde det også en annen dramatiske hendelse ved Gaza-grensen. En gruppe bevæpnede militante palestinere fra Hamas og Islamsk Jihad forsøkte å infiltrere Israel. Tre av dem ble skutt og drept da de ble oppdaget av det israelske forsvaret.

Det er bare en uke siden et tilsvarende forsøk på å infiltrere Israel ble stanset. Natt til lørdag 10. august forsøkte fire tungt bevæpnede palestinere å snike seg over grensen i nattens mulm og mørke. En kvinnelig soldat oppdaget terroristene, som ble drept i en skuddveksling. Palestinerne var bevæpnet med maskingevær, rakettdrevne granatkastere og håndgranater.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart