Fire tungt bevæpnede palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Gaza lørdag 10. august. (Foto: Det israelske forsvaret)

Prøvde å infiltrere Israel med rakett-kastere, maskingevær og granater

Et større terrorangrep ble avverget takket være årvåkne soldater ved Gaza-grensen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Et større terrorangrep ble stanset av det israelske forsvaret natt til lørdag 10. august. Fire militante palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Gazastripen bevæpnet med AK-47-rifler, rakettdrevne granater, håndgranater, jaktkniver og boltesaks, skriver nettavisen Times of Israel.

Hendelsen skjedde 04.00 på natten. En kvinnelig soldat som overvåket grensen oppdaget at fire personer beveget seg mot grensegjerdet i det som omtales som «en militærformasjon». Gruppen kom fra byen Khan Younis i det sørlige Gaza. Soldater fra Golani-brigaden ble varslet og sendt til stedet.

De israelske styrkene åpnet ild mot de fire palestinerne da de hadde kuttet seg gjennom grensegjerdet. Alle fire ble drept i skuddvekslingen. Det skal ha blitt kastet en håndgranat mot de israelske styrkene i forbindelse med sammenstøtet, men ingen israelske soldater kom til skade.

Gaza-cellen som ble stanset hadde i tillegg til mye våpen store mengder ammunisjon, utstyr for å kutte seg gjennom gjerder, energibarer og utstyr for å kunne oppholde seg inne på israelsk territorium i en lengre periode. Utstyret tyder på at operasjonen var nøye planlagt.

– Det er ikke klart om de hadde planer om å angripe soldater eller sivile, men et stort angrep ble stanset her, sier IDF talsmann, Ronen Manelis.

Hamas sier i en uttalelse at de fire militante opererte på egenhånd.

IDF-sjef Aviv Kohavi takker de israelske soldatene ved grensen som hindret en større infiltrasjon fra Gaza. (Foto: IDF)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart