Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Fire tungt bevæpnede palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Gaza lørdag 10. august. (Foto: Det israelske forsvaret)

Prøvde å infiltrere Israel med rakett-kastere, maskingevær og granater

Et større terrorangrep ble avverget takket være årvåkne soldater ved Gaza-grensen.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Et større terrorangrep ble stanset av det israelske forsvaret natt til lørdag 10. august. Fire militante palestinere forsøkte å infiltrere Israel fra Gazastripen bevæpnet med AK-47-rifler, rakettdrevne granater, håndgranater, jaktkniver og boltesaks, skriver nettavisen Times of Israel.

Hendelsen skjedde 04.00 på natten. En kvinnelig soldat som overvåket grensen oppdaget at fire personer beveget seg mot grensegjerdet i det som omtales som «en militærformasjon». Gruppen kom fra byen Khan Younis i det sørlige Gaza. Soldater fra Golani-brigaden ble varslet og sendt til stedet.

De israelske styrkene åpnet ild mot de fire palestinerne da de hadde kuttet seg gjennom grensegjerdet. Alle fire ble drept i skuddvekslingen. Det skal ha blitt kastet en håndgranat mot de israelske styrkene i forbindelse med sammenstøtet, men ingen israelske soldater kom til skade.

Gaza-cellen som ble stanset hadde i tillegg til mye våpen store mengder ammunisjon, utstyr for å kutte seg gjennom gjerder, energibarer og utstyr for å kunne oppholde seg inne på israelsk territorium i en lengre periode. Utstyret tyder på at operasjonen var nøye planlagt.

– Det er ikke klart om de hadde planer om å angripe soldater eller sivile, men et stort angrep ble stanset her, sier IDF talsmann, Ronen Manelis.

Hamas sier i en uttalelse at de fire militante opererte på egenhånd.

IDF-sjef Aviv Kohavi takker de israelske soldatene ved grensen som hindret en større infiltrasjon fra Gaza. (Foto: IDF)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart