Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Jøder i India

Dharmsala er en by i fjellene i Nord-India. Den er kanskje mest kjent for at det er der Dalai Lama holder til.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Ved påsken i år var det to seder-arrangementer (påskemåltider) i denne byen, hver med ca. 300 deltakere på hver. Altså fantes det minst 600 jøder i byen.

Det har flere grunner til at det er så mange: Det er blitt en skikk i mange kretser i Israel at når ungdommen endelig er ferdig med den militære førstegangstjenesten, skal man ut og reise. Blant de mest populære landene er India, Nepal og Thailand.

Hvorfor reiser så mange israelere til disse landene? De er for det første glimrende turistmål: Eksotiske, veldig annerledes på mange måter. Men det er også et faktum at blant israelske jøder er det stor interesse for østlige religioner generelt, og kanskje aller mest for tibetansk buddhisme.

Mange mener at dette er et uttrykk for en krise i jødedommen. Israelsk ungdom opplever religionen som en kilde til strid, ofte hat: I Israel er forholdet mellom sekulære og religiøse, og til dels ulike grupper religiøse, er veldig anstrengt. India derimot blir oppfattet som et sted for åndelig toleranse og mangfold.

Det har nok ytterligere styrket byens popularitet at ortodokse, jødiske grupper har gått inn i åpen dialog med tibetanske buddhister. De går inn for å ønske velkommen både sekulære jøder og jøder som er påvirket av buddhismen.

Andre ortodokse jøder misliker dette. De mener at det er uheldig når jøder lar andre religioner konkurrere med sin egen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart