Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Jordansk parlamentsmedlem: – Israel-boikott er en trussel mot hele Midtøsten

BDS-tilhengere demonstrerer i Washington DC. (Illustrasjonsfoto: Stephen Melkisethian / Flickr.com / CC)
BDS-tilhengere demonstrerer i Washington DC. (Illustrasjonsfoto: Stephen Melkisethian / Flickr.com / CC)
Jordansk politiker forklarer hvorfor Israel-boikotterne gjør både palestinerne og andre arabere en bjørnetjeneste.

”Som jordansk politiker føler jeg meg forpliktet til å stå opp mot den anti-israelske BDS-bevegelsen og dens påvirkning på Midtøsten og verden”, skriver Abed Almaala i en kronikk i Israel Hayom.

Almaala er handelspolitisk talsmann for opposisjonen i det jordanske parlamentet. I kronikken hevder han å representere det jordanske folkets synspunkter og interesser. Han er balansert og nøytral overfor BDS-bevegelsen (bevegelsen for boikott, de-investeringer og sanksjoner mot Israel) fordi han ikke er israeler og heller ikke kan anklages for å være anti-arabisk, skriver han. Almaala gir BDS-bevegelsen ramsalt kritikk.

”La meg være tydelig: BDS er en uansvarlig hatefull handling som truer sikkerheten og stabiliteten, ikke bare i Israel, men også i mitt eget land, Jordan, og i hele Midtøsten”, skriver Almaala.

 

– Hvis Israel faller, faller vi også

Enkelt sagt er forklaringen hans at Israels styrke og sikkerhet sørger for stabilitet og sikkerhet også ellers i regionen.

”BDS forsøker å angripe og isolere Israel. Men hvilken rolle spiller Israel for Jordan og for verden? Hvorfor er det grunn til å bry seg dersom Israel lider?” spør han.

Han viser til noe opposisjonslederen i Jordan, Mudar Zahran, skrev for ett år siden i Israel Hayom: ‎”Dersom det skulle komme en dag da Israel faller, vil Jordan, Egypt og mange andre også falle, og Vesten ville trygle Iran om oljeforsyninger.”

”Vi kan hate Israel så mye vi vil, men vi må innse at uten dem, ville vi også bli borte”, skriver Almaala.

”Israel er i fronten av krigen mot terror i regionen vår. Hvis Israel lider, lider vi alle, og aller mest Jordan. Derfor er BDS en trussel mot oss alle – en trussel mot Amerika så vel som mot Israel, Jordan og våre palestinske brødre”, mener han.

 

– Hvorfor boikottes ikke Jordan og Libanon?

Almaala er kritisk til at en bevegelse som hevder å ville stå opp mot undertrykkelse av palestinerne, bare rammer Israel.

”Hvorfor rammer BDS-bevegelsen aldri Jordans regjering, som undertrykker og ødelegger livene til majoriteten av jordanere av palestinsk opprinnelse, og som lar mange fra mitt eget folk, de jordanske beduinene, gå sultne? Hvorfor boikotter BDS-bevegelsen aldri Libanon, der palestinerne har forbud mot å arbeide som drosjesjåfører? Hvorfor boikotter de ikke Syria, der president Bashar Assad har drept tusener av palestinere i flyktningleiren Yarmouk?” spør han.

”BDS-ere, innrøm det: Dere er rasistiske og antisemittiske. Det dere gjør er en trussel mot Jordan, og det er mitt oppdrag som opposisjonstalsmann for Jordans handelspolitikk å utvikle, utvide, styrke og fremme handel mellom mitt land og Israel”, skriver jordaneren.

 

‎- Skam dere!

Almaala går også i rette med arabiske ledere som står i ledtog med BDS-bevegelsen.‎

”Fra dag én har arabiske ledere fortalt oss at Israel er fienden, og at vi må glemme våre egne sultne barn og våre hensynsløse myndigheter, og kun fokusere på å hate og drepe jøder. BDS-bevegelsen fremmer de samme nytteløse ideene. BDS-ere: Skam dere”, skriver han.

”Skam dere for at dere angriper det eneste landet som tilbyr jobber til mine palestinske brødre. Skam dere for at dere angriper landet som tilbyr gratis medisinsk behandling til palestinske kreftpasienter. Skam dere for at dere har solgt sjelene deres til de arabiske regimene”, fortsetter han.‎

”BDS er ikke bare hatefullt og skammelig, men det styrker arabiske diktatorer som hyklersk kritiserer Israel for påståtte menneskerettsbrudd, mens de selv er verdens største forbrytere mot menneskerettighetene”, skriver den jordanske politikeren.

Framtidsdrømmen

”Vi arabere har boikottet Israel i 70 år. Hvor har det ført oss? Vi er lysår bak Israel innen teknologi og økonomi. Vi må slutte med dette i Jordan og begynne å lære av våre israelske venner”, utfordrer han, og avslutter med å fortelle hva slags framtid han drømmer om:

”En dag om ikke lenge skal Jordan bli fritt, og vi skal bygge et nytt system der vi arbeider tett sammen med Israel, gjennom partnerskap, ikke konkurranse – og gjennom samarbeid i stedet for bare en kald fred. Vi vil gjøre Jordan til en modell for arabiske land når det gjelder samarbeid med våre israelske brødre og søstre og ‎velsignelsene fra våre amerikanske venner.

Am Yisrael Chai. Am Yarden Chai. [Hebraisk: «Israels folk lever. Jordans folk lever.»]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart