En liten gutt blir båret bort fra åstedet etter terrorangrepet i Jerusalem 3. oktober. Guttens far ble drept i angrepet. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)
En liten gutt blir båret bort fra åstedet etter terrorangrepet i Jerusalem 3. oktober. Guttens far ble drept i angrepet. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)

Kaller opp nyfødt etter terroristen som drepte pappaen til denne lille gutten

Groteskt navnevalg i Gaza.

Lørdag 3. oktober ble to israelere drept og tre såret da en palestinsk terrorist gikk til angrep med kniv og skytevåpen i gamlebyen i Jerusalem. Samme kveld underslo NRK Kveldsnytt at ofrene var jøder og la ensidig ansvaret for økt uro på «jødisk festival». Mandag meldte MIFF at en norsk familie var midt i terrordramaet. Tirsdag, etter forespørsel fra MIFF, fulgte NRK eksempelet til Al Jazeera og tok selvkritikk for sin første dekning av terrorangrepet.

I store deler av det palestinske samfunnet blir terroristen Muhannad Halabi hyllet som en helt. Det offisielle palestinske nyhetsbyrået Wafa og den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida melder 6. oktober at en palestinsk familie på Gaza-stripen har oppkalt sin nyfødte sønn etter terroristen.

– Til og med før martyren Muhannad Halabi ble gravlagt, hørtes gråten til en baby på et sykehus i Gaza. Det varslet fødselen til en baby kalt Muhannad Halabi, skrev Wafa. Overskriften til nyhetsbyrået var om mulig enda mer blomstret: «Muhannad den nyfødte klemmer Muhannad martyren, og de to forener hjemlandet.» Palestina blir forent ved at en familie på Gaza kaller opp sin nyfødte sønn etter en terrorist fra Vestbredden.

Nyhetsbyrået og avisen som blir drevet av palestinske selvstyremyndigheter omtaler Halabi gjentatte ganger som martyr. «Martyren Halabi fra landsbyen El-Bireh ble drept av okkupasjonshæren i det okkuperte Jerusalem.»

Wafa melder også at moren til den nyfødte gutten på Gaza ringte moren til Halabi i El-Bireh. De to mødrene skal ha grått sammen i glede.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart