Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Bildet er fra den israelske siden av grenseovergangen Quneitra mot Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Bildet er fra den israelske siden av grenseovergangen Quneitra mot Syria på Golan-høydene. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Syria anklager Israel for å true hele regionen

Utenriksministeren i Syria fordømmer Israels angrep i Syria.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Syrias utenriksminister Walid Muallem fordømmer Israels angrep i sørlige Syria, ifølge Times of Israel. I FNs generalforsamling lørdag anklaget han Israel for å være en trussel for hele regionen. Videre sa Muallem at Syria har måttet ta hånd om terrorisme, slik som Israels «okkupasjon» av syriske Golan siden 1967. Israel erobret Golanhøydene i Seksdagerskrigen i 1967 og har siden annektert territoriet.

Syria hevder Israels «aggressive politikk» truer hele regionen, særlig på grunn av Israels atomvåpen. Den syriske utenriksministeren mener Israel utfører undertrykkende og aggressive handlinger som påvirker livene til syrere. Israelske angrep i Syria hjelper terrororganisasjonene i området, sa Muallem.

IDF har de siste årene gitt begrensede militære svar etter at granater og raketter fra Syria har slått ned på israelsk-kontrollert side av Golan-høydene. IDF har også gått til luftangrep for å hindre avanserte våpen å nå fram til Hizbollah i Libanon.

Muallem hevder at USA i forrige uke angrep syriske soldater med vilje, selv om USA mener at det var et feilgrep. Flere syriske soldater ble drept i bombeangrepet. USA har beklaget hendelsen og sier de rettet angrepet mot IS. Allikevel anklaget Muallem USA og deres allierte for å samarbeide med IS og andre terrororganisasjoner.

Den syriske utenriksministeren sa at Syria kjemper mot terrorisme på vegne av hele verden. Muallem sa også at Syria kan kun stole på Iran, Russland og Libanons Hizballah.

Minst 300.000 mennesker, kanskje over en halv million, har mistet livet i den syriske borgerkrigen og flere millioner er drevet på flukt.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart