Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Nye trusler fra Iran mot Israel

Et iransk missil på utstilling under en militærparade. (Foto: Wikimedia Commons)
USAs utenrikspolitikk ledes nå av personer som er kritiske til Iran. (Foto: Wikimedia Commons)
- En ny iransk spesialstyrke er opprettet for å utslette Israel innen 23 år, sier en tidligere general fra den iranske revolusjonsgarden. Samtidig uttaler den iranske hæren i en pressemelding at de vil fortsette sin ”uopphørlige støtte til den anti-zionistiske fronten”.

Den pensjonerte iranske generalen Mohammad Ali Al Falaki ble i forrige uke intervjuet av det iranske nyhetsbyrået Mashregh om en relativt ny avdeling av den iranske revolusjonsgarden. Avdelingen er en milits for krigføring utenfor Irans grenser og kalles ”Shiaenes frigjøringshær”. Ifølge Al Falaki deltar den i krig både i Irak, Syria og Jemen.

Den tidligere generalen fortalte at avdelinger av disse styrkene er posisjonert i nærheten av grensen mot Israel som et ledd i en plan om å utslette Israel. Hovedmålet for militsen skal være å ”utslette Israel innen 23 år”. Styrkene består ifølge Al Falaki både av iranere og lokale mannskaper som er rekruttert i områdene der militsen er utplassert. Uttalelsene er referert av Jerusalem Post.

Uttalelsene stemmer overens med Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei, som i september 2014 truet på Twitter med at ”Israel har mindre enn 25 år igjen å eksistere”.

 

Erklæringer fra militærledelsen

Den samme uken som Al Falaki lot seg intervjue, kom den nåværende toppledelsen i den iranske hæren med uttalelser til pressen om at de vil fortsette å utvide rakettprogrammet sitt og at de alltid vil støtte ”den anti-zionistiske fronten”. Uttalelsene kom i en pressemelding i anledning landets offisielle dag for markering av forsvarsindustrien, ifølge nyhetsbyrået FARS, som er gjengitt av Times of Israel.

Irans militærstyrker vil ”fortsette å utvikle missiler med stadig sterkere og mer presise ødeleggelsesevner”, heter det i pressemeldingen. Om situasjonen i regionen uttaler generalstaben i hæren at de ”vil gi respons på behovene til den islamske motstandskampen og den anti-zionistiske fronten og hjelpe dem der de avgjørende slagene nå står, som er i Irak og Syria”.

Iran er en viktig alliansepartner for den syriske presidenten Bashar Assad og for den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah. Iran har flere ganger det siste året gjennomført prøveskytinger av langdistanseraketter som kan nå Israel, noe mange mener er i strid med en resolusjon vedtatt av FN. I mars avfyrte Iran raketter som var dekorert med teksten ”Israel må utslettes”.

 

Les også: Iran bygger to nye atomanlegg


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart