Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israels FN-ambassadør til FNs sikkerhetsråd: – Fordøm og kom med sanksjoner mot Iran

Gilad Erdan er Israels ambassadør i FN og USA. (Foto: Ben Kelmer, Flickr.com)

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan oppfordret tirsdag FNs sikkerhetsråd til å fordømme og komme med sanksjoner mot Iran etter at prestestyret angrep en Israel-relatert oljetanker ved Omans kyst i forrige uke, skriver Times of Israel.

– Sikkerhetsrådet kan ikke sitte på hendene og la Iran begå slike krenkelser og støtte terrororganisasjoner i regionen som i praksis er prestestyrets håndlangere, skrev Erdan i et brev til sikkerhetsrådets president T.S. Tirumurtu i India.

Irans droneangrep på torsdag var rettet mot MT Mercer Street, en oljetanker som administreres av et britisk selskap, eid av israelske Eyal Ofer. En britisk sikkerhetsvakt og rumensk besetningsmedlem ble drep i angrepet, da en av dronene rammet skipet ved kysten av Oman. Israel, USA, Storbritannia og Romania holder Iran ansvarlig for angrepet.

– Jeg oppfordrer Sikkerhetsrådet til å hastebehandle saken og utvetydig fordømme og komme med sanksjoner overfor Iran for deres ondsinnede aktiviteter. Sikkerhetsrådet må gjennomføre alle nødvendige tiltak for å holde det iranske regimet fullt ansvarlig for deres gjentagende og uhemmede grove overtredelser mot folkeretten, sa FN-ambassadør Erdan.

FNs utsending uttalte at angrepet «er enda et eksempel på maritim terror» fra Teheran – det siste i en rekke angrep Erdan har oppfordret FNs øverste organ til å fordømme.

Angrepet på MT Mercer Street er enda en mulighet for medlemmer av Sikkerhetsrådet til å identifisere den «avgjørende rollen som Irans revolusjonsgarde (IRGC) har spilt i å spre vold og ødeleggelse i Midtøsten og andre steder i verden», uttalte FN-ambassadør Erdan.

Ambassadøren la til at Irans handling «truer sikkerheten ved internasjonal skipsfart og navigasjon og forstyrrer den internasjonale handelen, ved å ytterligere destabilisere en meget ustabil region».

Erdans brev ble sendt samtidig med enda en sikkerhetshendelse som påvirker skipsfarten var under oppseiling i regionen.

Minst seks skip ved Emiratenes kyst sendte tirsdag ut advarsler om at de hadde mistet kontrollen over styringen under uklare omstendigheter, da britiske myndigheter rapporterte at “en mulig kapring” var i gang i området.

Det var umiddelbart ikke klart hva som skjedde ved kysten av ​​Fujairah i Omanbukten.

Tirsdag advarte Israels statsminister Naftali Bennett om at Israel ikke lengre vil tillate Iran å “sitte rolig i Teheran mens de antenner hele Midtøsten – den tiden er over.”

“Vi jobber for å få hele verden til støtte opp om dette, men vi vet også hvordan vi skal handle alene», uttalte statsminister Bennet under sitt besøk ved Israels nordlige grense, med toppmillitære embetsmenn. “Iran kjenner prisen vi setter når vår sikkerhet trues,” tilføyde statsminister Bennett.

Israelske medier har rapportert at forsvarsminister Benny Gantz og utenriksminister Yair Lapid i dag vil briefe representanter fra FNs sikkerhetsråd og legge frem etterretningsopplysninger som dokumenterer at Iran sto bak droneangrepet mot den israelskeide oljetankeren i forrige uke.

Ifølge den israelske avisen Yediot Ahronot kommer trolig Israel, Storbritannia og USA til å legge frem et forslag for Sikkerhetsrådet om å fordømme Iran for angrepet, opplyser nettstedet Ynet (Yediot Ahoronot).

Tirsdag advarte også NATO Iran om angrepet, EU kalte hendelsen “uakseptabel”, men omtalte omstendighetene omkring angrepet uklare.

Mercer Street er et japanskeid tankskip som seiler med liberisk flagg og har et internasjonalt mannskap. Skipets eneste israelske tilknytning er at det ledes av det London-baserte Zodiac Maritime som eies av israeleren Eyal Ofer.

Israels vurdering er at nettopp den israelske forbindelsen er årsaken til at Iran valgte å angripe oljetankeren.

Irans droneangrep mot oljetankeren er det første kjente dødbringende angrepet etter mange års angrep mot kommersiell skipsfart i regionen, som forbindes med spenninger mellom Israel og Iran over atomavtalen.

Mandag fordømte Storbritannias statsminister Boris Johnson angrepet:

– Iran bør ta konsekvensene av det de har gjort. “Dette var klart et uakseptabelt og skandaløst angrep på kommersiell skipsfart … det er helt avgjørende at Iran og alle andre land respekterer navigasjonsfriheten rundt om i verden, sa statsminister Johnson til BBC.

Samme dag sa forsvarsminister Gantz at Israel må handle med det samme mot Teheran.


Denne artikkelen er skrevet at Rika Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart