Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Det nåværende grensegjerdet mot Gaza. (Foto: Wikimedia Commons)

Bygger nytt grensegjerde etter opptøyer

Det israelske forsvaret vil om kort tid bygge et nytt og sterkere gjerde langs Gaza-grensen, etter flere tilfeller av at demonstranter fra Gaza har brutt seg gjennom det eksisterende gjerdet.

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Onsdag gjorde IDF kjent en avgjørelse om å bygge nytt grensegjerde langs hele den 65 km lange Gaza-grensen, ifølge Times of Israel.

Det nye gjerdet vil bli bygget etter modell fra grensegjerdet mot Egypt, som er sju meter høyt på det høyeste punktet, og som har høyteknologiske sensorer og overvåkingskameraer integrert. Det nåværende grensegjerdet ved Gaza er et langt lavere piggtrådgjerde. Forandringen vil gjøre det langt vanskeligere å forsere grensegjerdet.

Den senere tiden har det vært flere tilfeller av opptøyer ved grensen, der palestinere i Gaza har forsøkt å ta seg inn i Israel. Israelske styrker har drevet dem tilbake hver gang.

Også onsdag var det opptøyer ved grensen. Noen titalls demonstranter beveget seg opp mot grensegjerdet øst for flyktningleiren Bureij, og israelske styrker på den andre siden skjøt mot dem. Ifølge Hamas-myndighetenes helsedepartement ble tre palestinere skadet.

Til sammen er ni personer blitt drept og mange skadet i sammenstøtene ved grensen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart