NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Tre personer ble henrettet ved henging i Gaza. Dette bildet er fra en annen henrettelse. (Foto: Gaza Interior Ministry)
Bildet er fra en offentlig henrettelse på Gazastripen. (Foto: Gaza Interior Ministry)

Hamas vil henrette seks personer for «samarbeid» med Israel

Den palestinske terrororganisasjonen som kontrollerer Gazastripen fortsetter med å dømme folk til døden.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En militær Hamas-domstol på Gazastripen har nylig dømt fem palestinere og en israelsk innbygger til dødsstraff.

Fem av dem ble dømt til døden ved hengning og den sjette ved skyting.

Dommene ble gjort kjent i en erklæring publisert mandag på nettsiden til det Hamas-styrte innenriksdepartementet, skriver Times of Israel.

Amal, en israelsk kvinne, var ikke til stede og ble dømt in absentia. De fem andre befinner seg på Gazastripen.

Ifølge innenriksdepartementet skal den ene palestineren, med fornavnet Ali, ha blitt rekruttert av israelsk etterretning i år 2000.

Han skal blant annet ha informert Israel om hvor Hamas-lederen Mazen Faqha bodde. Faqha ble skutt og drept i mars 2017 i garasjen utenfor sin egen bolig i en likvidering som ble ansett for å være svært profesjonelt utført.

Fredag ble Mazen Faqha skutt og drept i sin egen garasje på Gaza. (Foto: Qassam)
Hamas-lederen Mazen Faqha ble likvidert i 2017. (Foto: Qassam)

Hamas oppga ikke når dommene vil bli fullbyrdet. Tidligere har Hamas arrangert offentlige henrettelser av personer anklaget for samarbeid med Israel.

Domstolen dømte samtidig åtte andre palestinere til hardt straffarbeid for “samarbeid” med Israel.

Ifølge kunngjøringen på innenriksdepartementets nettside vil palestinere som samarbeider med Israel, ikke unnslippe straff.

«Kollaboratørene bør innse at okkupasjonen [Israel] ikke vil klare å beskytte dem, og at «lovens hånd» vil nå dem», truet talsmann Iyad al-Bozm.

Hamas-regimet på Gazastripen skal ha gjennomført minst 25 henrettelser siden 2007. I den samme perioden har de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden ikke henrettet noen, ifølge den israelske organisasjonen B’Tselem.

Selvstyremyndighetene har lenge kritisert Hamas for henrettelsene fordi de gjennomføres uten godkjennelse fra president Mahmoud Abbas.

Ifølge palestinsk lov må presidenten godkjenne at en dødsdom blir gjennomført. Det har ikke skjedd siden 2006.

Internasjonale organisasjoner har også kritisert Hamas for henrettelsene. Etter at tre Gaza-innbyggere ble henrettet for «samarbeid» med Israel i 2017, skjelte Human Rights Watch (HRW) ut den palestinske terrororganisasjonen.

“Dødstraff er en barbarisk praksis som ikke hører hjemme i en moderne stat. Hamas’ avskyelige henrettelse av tre menn – ansett for å være kollaboratører –  uttrykker svakhet, ikke styrke. Hamas-myndighetene vil aldri oppnå ekte sikkerhet eller stabilitet gjennom eksekusjonspelotonger eller galger,” uttalte HRWs direktør for Midtøsten, Sarah Leah Whitson, i etterkant.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart