Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)hamasdemo på tempelhøyden skjermdump jpost
Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)

Hamas-tilhengere demonstrerte på Tempelhøyden

Demonstranter ropte slagord for Hamas og mot Israel, og krevde ”islamsk overtakelse av Tempelhøyden”.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Flere hundre av dem som i dag deltok i den muslimske fredagsbønnen på Tempelhøyden, var innbyggere i Gaza som hadde fått innvilget tillatelse av israelske myndigheter til å krysse Israel og gå inn i gamlebyen i Jerusalem for å kunne være med på fredagsbønnen nettopp der.

En stor mengde av palestinerne på Tempelhøyden samlet seg i demonstrasjon etter fredagsbønnen, og blant dem ble det observert flere titalls demonstranter som løftet bannere med Hamas-støtte og Hamas-flagg, og som var ikledd Hamas’ symboler. Dette rapporterer Jerusalem Post, som også har publisert et videoopptak fra demonstrasjonen.

Hamas-tilhengerne ropte slagord med fordømmelser av Israel, og støtteerklæringer til terrorlederen Mohammed Deif, som israelske styrker flere ganger har forsøkt å pågripe eller ta livet av. Deif er toppleder for Hamas’ væpnede mannskaper, og dermed den øverste ansvarlige for organisasjonens terrorhandlinger.

Demonstrantene ropte også på en ”islamsk overtakelse” av Tempelhøyden, og de krevde at de palestinske selvstyremyndighetene skal avslutte sitt sikkerhetssamarbeid med de israelske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden.

Det har versert rykter blant palestinerne den siste tiden om at Israel nå er ute etter å forandre status quo på Tempelhøyden, som sikrer tilgang til området for både jøder og muslimer, men som kun gir muslimer adgang til å be inne på Tempelplassen. Israels regjering har hele tiden tilbakevist ryktene om at de nå arbeider for å endre dette, men likevel har det spredt seg en forestilling om at Israel vil ”skade Al-Aqsa moskeen”. Denne forestillingen utgjør en stor del av årsaken til mange av opptøyene og demonstrasjonene i Jerusalem i høst.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart