Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Backpacking er populært i Peru. Nå gjør koronaviruset at mange backpackere sitter fast i landet. (Foto: Geraint Rowland)

1000 israelske backpackere strandet i Peru

Nå ønsker myndighetene å fly dem hjem til Israel på statens regning.

Etter at Peru stengte grensene sine som følge av koronaviruset, er rundt 1000 israelere strandet i det søramerikanske landet. Nå ønsker israelske myndigheter å fly de strandede turistene hjem – på statens regning.

Utenriksminister Yisrael Katz kunngjorde tirsdag kveld at det var inngått et samarbeid med det israelske flyselskapet El Al og at det første flyet vil ta av fra Israel med retning Peru torsdag morgen, skriver avisen Ha’aretz.

Det israelske utenriksdepartementet vil koordinere aksjonen i samarbeid med peruanske myndigheter, siden landets flyplasser nå er stengt.

Katz kunngjorde også at det arbeides med flere fly for å hente de strandede israelerne. Han sier det er en del av statens oppgave å hente hjem sine borgere i en tid med nasjonal krise. Han takket også El Al for samarbeidet.

De fleste israelerne som nå sitter fast i Peru var i landet i forbindelse med backpacking etter endt militærtjeneste. Det er veldig vanlig at unge israelere spenner på seg ryggsekken og drar på månedslange eventyr etter tiden i forsvaret. De mest populære destinasjonene er Sør-Amerika og Øst-Asia.

Da Peru på kort tid stengte grensene ble mange sittende fast i landet. Det er innført portforbud i landet og politiet og soldater patruljerer i gatene.

Hjemme i Israel sitter mange nervøse foreldre, som har bedt myndighetene om hjelp. Nå ser det ut til at de får hjelpen de har bedt om.

Tomer Moshayev er en av mange hundre israelere som er strandet i Peru. (Foto: Privat)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart