Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Viktig elektronisk utstyr til produksjon av presisjonsraketter i full fyr etter droneangrepet i Beirut 25. august. (Foto: Twitter)

Kilder: Droneangrepet i Beirut utsetter Hizbollahs rakett-program i lang tid

Målet for droneangrepet var utstyr til produksjon av presisjonsraketter.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Målet for søndags droneangrep i den libanesiske hovedstaden Beirut var en kostbar og sjelden industriell blandemaskin for produksjon av fast brensel. Angrepet satt terrorgruppen Hizbollahs planer om å utvikle langtrekkende presisjonsraketter tilbake med minst ett år, ifølge artikler i israelske medier.

Det var tidlig på morgenen søndag 25. august at to droner kom flygende inn i Dahiyeh-nabolaget i Beirut. En av dronene kræsjet og ble funnet, mens den andre eksploderte og gjorde skade på den åtte tonn tunge blandemaskinen. Den største skaden skjedde på maskinens kontrollpanel, noe som gjør at maskinen vil være ute av drift i lang tid. Droneangrepet skjedde rett før Hizbollah skulle flytte maskinen til et trygt sted og gjøre den operativ.

Blandemaskinen, som brukes til produksjon av ballistiske missiler, ble sendt fra Iran til terrorgruppen i Libanon. At Iran leverer en slik maskin til terrorgruppen Hizbollah er et klart brudd på internasjonale traktater.

Hadde maskinen rukket å bli operativ ville den gjort det mulig for Hizbollah å masseprodusere langtrekkende presisjonsraketter. Dette ville vært en stor trussel mot staten Israel. Nå er denne trusselen satt ut av spill for en stund.

Hizbollah og den libanesiske regjeringen har anklaget Israel for å stå bak droneangrepet. Israelske tjenestemenn har avstått fra å kommentere.

Israel har de siste årene gjennomført en rekke angrep mot Hizbollah og deres samarbeidspartnere i Syria, for å forhindre at terrorgruppen skal få tilgang på presisjonsraketter. Men det er sjeldent at Israel gjennomfører angrep inne i Libanon. Er Israel ansvarlig for søndagens angrep kan det tyde på den jødiske staten har gått over til en mer aggressiv forsvarspolitikk.

En av dronene styrtet og ble funnet av Hizbollah – som anklager Israel for å ha stått bak. (Foto: Libanesisk stats-TV)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart