Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Ilham Aliyev, presidenten i Aserbajdsjan, har gitt Israel grønt lys til å angripe Irans atominstallasjoner fra flybaser i eget land. (Foto: Christof Sonderegger, swiss-image.ch)Ilham Aliyev, presidenten i Aserbajdsjan, har gitt Israel grønt lys til å angripe Irans atominstallasjoner fra flybaser i eget land. (Foto: Christof Sonderegger, swiss-image.ch)
Ilham Aliyev, presidenten i Aserbajdsjan, har gitt Israel grønt lys til å angripe Irans atominstallasjoner fra flybaser i eget land. (Foto: Christof Sonderegger, swiss-image.ch)

– Baku tilbyr Israel hjelp ved angrep på Irans atomprogram

Israel har fått lov til å bruke militære flyplasser i Aserbajdsjan, dersom de velger å gå til krig mot Irans atomprogram, sier amerikanske kilder.

– Israelerne har kjøpt en flyplass, og flyplassen heter Aserbajdsjan, påstår en kilde i Obama-administrasjonen overfor Foreign Policy. Amerikanerne skal være misfornøyd med at Israel har fått tilgang til å bruke sentralasiaternes militære flyplasser, dersom de skulle gå til angrep på Irans atominstallasjoner.

USA mener Israels avtale med Aserbajdsjan øker faren for at et angrep mot Iran faktisk kan finne sted. Det gjør det også vanskeligere for Washington å bygge ned spenningene mellom Teheran og Jerusalem.

Forholdet mellom Israel og den muslimske staten er solid, og handelen mellom landene har økt betraktelig siden 1990-tallet.  Tidligere i mars arresterte myndighetene i Aserbajdsjan 22 personer, mistenkt for å planlegge terrorangrep mot amerikanske og israelske mål i landet. De mistenkte ble den gang koblet til Teherans revolusjonsgarde.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart