Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Benjamin Netanyahu er trukket inn i en ny korrupsjonssak, men avviser påstandene. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Sara og Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Netanyahu: – Iran prøver å gjøre Libanon om til en stor rakettfabrikk

Møter Vladimir Putin i Russland for å diskutere situasjonen i Libanon og i Syria.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kom mandag med en advarsel om at Iran prøver å gjøre Libanon om til «gigantisk rakettfabrikk». Uttalelsen kom like før Netanyahus avreise til Moskva, hvor han skal møte Russlands president Vladimir Putin for å diskutere situasjonen i Syria og Libanon.

– Vi vil ikke tolerere fullt av presisjonsmissiler i Libanon, som skal brukes mot staten Israel, sier Netanyahu til den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Netanyahu sier han og Putin også vil drøfte «Irans nådeløse forsøk på å etablere en militær tilstedeværelse i Syria, som vi er sterkt motstander av og som vi også gjør alt vi kan for å forhindre». Israel har utført en rekke angrep inne i Syria, blant annet for å forhindre våpenleveranse til Hizbollah.

– Vi møtes regelmessig for å sikre den militære samordningen mellom det israelske forsvaret og de russiske styrkene i Syria. Det har fram til nå vært en suksess og det er viktig at det fortsetter å være en suksess, sier han.

Tidligere har Netanyahu hatt følge av Mossad-sjef Yossi Cohen til Russland, men denne gangen er det sjefen for direktoratet for militær etterretning, majorgeneral Hezi Levy, som tar følge med statsministeren til Kreml.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart