Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Den iranske revolusjonsgarde viser frem apparatet som de sier kan oppdage koronaviruset på 100 meters avstand.

Irans «magiske» våpen mot korona

Revolusjonsgarden sier systemet kan oppdage viruset på hundre meters avstand.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Den iranske revolusjonsgarde avduket onsdag det de hevder er et iransk-produsert smart system som kan oppdage koronaviruset på et øyeblikk.

– Systemet kan oppdage et korona-forurenset område 100 meter unna på bare fem sekunder. Det trenger ikke å ta blod fra pasienter og er testet på flere sykehus med positiv ytelse i 80 prosent av tilfellene, sier generalmajor Hossein Salami i den iranske revolusjonsgarden, ifølge Times of Israel.

Han sier systemet, som de har kalt «Mosta’an», kan «oppdage ethvert tilfelle av koronavirus innenfor en 100 meters radius». Systemet bruker ifølge Samali et magnetfelt, uten at han gir noen ytterligere detaljer.

Systemet, utviklet av forskere fra Basij paramilitære styrker, kan brukes til å undersøke store folkemengder og avdekke forurensede områder, sier han.

Smart systemet ble umiddelbart hånet på nettet av iranere, som mener påstandene fra revolusjonsgarden er lite troverdige. Det er ikke første gang Iran kommer med tvilsomme påstander om vitenskapelige og militære gjennombrudd, uten at det nødvendigvis har så mye rot i virkeligheten.

Den britiske avisen Independent skriver at «Mosta’an» faktisk minner sterkt om et falsk verktøy for å oppdage bomber, som en gang ble solgt av en dømt britisk svindler til Irak, Saudi-Arabia, Thailand og flere andre land.

James McCormick tjente anslagsvis over 500 millioner kroner på å selge apparatet ADE-651, som britiske påtalemyndigheter mente var basert på en maskin for å finne golfballer og som ikke hadde noe vitenskapelig grunnlag.

Ifølge Independent viste egyptiske myndigheter fram et lignende apparat i 2013, som de hevdet kunne oppdage hepatitt.

Har du troa på det iranske apparatet? Svar i kommentarfeltet!

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart