Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fire soldater skadet ved grensen til Libanon

(Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)
(Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)
Fire israelske soldater ble skadet i en eksplosjon ved grensen til Libanon i morgentimene onsdag. Det kommer motstridende meldinger om hvorvidt eksplosjonen fant sted på israelsk eller libanesisk side.

Onsdag morgen meldte IDF at fire soldater ble lettere til moderat skadet i en eksplosjon ved nordgrensen, men israelske kilder har hittil vært forsiktige med å gi detaljer eller kommentarer til hendelsen. IDF patruljerer jevnlig grensen til Libanon, som har vært relativt rolig siden krigen mot Hizbollah i 2006.

Det er motstridende meldinger om hvor soldatene befant seg da eksplosjonen fant sted. Her er noen eksempler på versjoner som er gjengitt i israelske nettaviser onsdag ettermiddag.

Ifølge den libanesiske hæren var soldatene inne i libanesisk territorium. Soldatene hadde «krenket Libanons suverenitet» og tatt seg 400 meter inn over den blå linjen, hevder LAF i en pressemelding. Den blå linjen er betegnelsen på den internasjonale grensen mellom Libanon og Israel som FN anerkjenner.

En libanesisk sikkerhetskilde sier til nyhetsbyrået Reuters at eksplosjonen kan ha funnet sted nord for grensegjerdet, men på den israelske siden av den blå linjen.

En annen sikkerhetskilde sier eksplosjonen fant sted 150 meter sør for den blå linjen.

En libanesisk militær tjenestemann sier til al-Jazeera at soldatene gikk på en landmine etter at de hadde krysset grensen til fots. Al-Nashra melder at soldatene tok seg inn over grensen i et kjøretøy, og ble rammet av en eksplosjon 150 meter inne i libanesisk territorium.

Den libanesiske tv-stasjonen al-Mayadeen, som står nær den shia-muslimske Hizbollah-bevegelsen, melder at soldatene befant seg inne i den libanesiske landsbyen Labbouneh.

Andre libanesiske medier, som gjengis av den israelske avisen Ha’aretz, sier eksplosjonen fant sted seks meter fra den blå linje, på en asfaltvei mellom landsbyene Lebnona og Nekora.

Andrea Teneti, en talsmann for FN-styrkene i Sør-Libanon, sier han ikke har noen informasjon å dele om hendelsen.

De fire soldatene er tatt til behandling på sykehuset i Nahariya. Statsminister Benjamin Netanyahu har ønsket dem rask bedring.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart