Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Palestinske Marwan Barghouti fremstilles ofte som en frihetskjemper, men er i realiteten en dømt terrorist. (Foto: Justin Giovannetti/Flickr)
Palestinske Marwan Barghouti fremstilles ofte som en frihetskjemper, men er i realiteten en dømt terrorist. (Foto: Justin Giovannetti/Flickr)

New York Times glemte Barghoutis terrorhistorie

Nå beklager storavisen at de unnlot å fortelle om palestinerens drap på sivile.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I et leserinnlegg i den amerikanske storavisen The New York Times prøver den terrordømte palestineren Marwan Barghouti å skape oppmerksomhet rundt en sultestreik blant palestinere i israelske fengsler. De klager på dårlige forhold i fengslene. Under leserinnlegget har avisen lagt inn litt tekst med informasjon om forfatteren. Der skriver de at Barghouti er en palestinsk leder og parlamentariker.

Det New York Times unnlater å fortelle sine lesere, er at Barghouti er langt mer enn en palestinsk leder og parlamentariker. Han er også en terrorist som er dømt for drap på fem israelere. Barghouti har vært direkte involvert i en rekke terrorangrep mot Israel. Fra fangenskap gikk han i 2014 også ut og oppfordret palestinerne til en tredje intifada. Palestineren er langt mindre fredelig enn avisen fremstiller ham.

Reaksjonene fra leserne var sterke og mange etter at Barghoutis historie ble pyntet. Nå går avisen ut og beklager at de glemte å nevne forfatterens historikk med terror. Redaktør Liz Spayd, som fungerer som leserombud i avisen (public editor), skriver at ved å utelate slike detaljer svekker mediene både egen og skribentenes troverdighet.

Nå har avisen lagt til følgende tekst under leserinnlegget;

«Denne artikkelen forklarte forfatterens fengselsstraff, men unnlot å fortelle hvilke lovbrudd han ble dømt for. Det var fem tilfeller av drap og medlemskap i en terrororganisasjon. Mr. Barghouti avviste å ha et forsvar i rettssaken mot ham og nektet å anerkjenne den israelske domstolens jurisdiksjon og legitimitet.»

Den israelske kommentatoren Ben-Dror Yemini skriver i Israel Hayom at den amerikanske storavisen ikke fremmer fred når den trykker kronikken til den terrordømte palestineren. I kommentaren sin stiller han spørsmål ved om New York Times ville trykket en kronikk fra en Taliban-terrorist som hadde drept amerikanere.

«Ingen andre fengslede terrorister rundt om i verden soner under like gode vilkår som de i israelske fengsler», skriver Yemini til påstandene om at Barghouti soner under dårlige forhold. Han viser til amerikanernes behandling av terrorister på det omstridte fengselet Guantanamo Bay og behandling av terrorister i Frankrike.

Yemeni mener også at Barghouti bevisst lyver i kronikken sin og at New York Times vet at de trykker løgner. Han skriver at palestineren ikke sitter i fengsel på grunn av sin kamp mot okkupasjon eller kamp for frihet, som han selv påstår. Barghouti valgte terror for å bekjempe Israels eksistens som det jødiske folks nasjonale hjemland.

«Dette er ikke måten å fremme fred. Dette er måten å støtte terror og løgner på», avslutter Yemeni sin kritikk av avisen The New York Times.

I 2014 poserte politikere fra AUF foran et bilde av terroristen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart