Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahu i Russland

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og Russlands president Vladimir Putin håndhilser før pressekonferansen mellom de to statslederne 20. november 2013. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og Russlands president Vladimir Putin håndhilser før pressekonferansen mellom de to statslederne 20. november 2013. (Foto: Kobi Gideon, Prime Minister of Israel, flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu håpet å overbevise russerne om å ikke selge avanserte våpen til Israels fiender, da han besøkte Moskva onsdag.

På IBAs engelske dagsrevy onsdag 20. november 2013 var det et intervju med Herb Keinon, som vi i MIFF kjenner fordi han deltok på vårt landsmøte i 201. Han er journalist i Jerusalem Post og følger statsminister Benjamin Netanyahu på et besøk i Russland. Her er, fritt gjengitt, noe av det han sa:

Besøket og samtalene med president Vladimir Putin var bestemt før situasjonen spisset seg så mye til i forhandlingene med Iran. Det er en løpende dialog mellom Israel og Russland. Russland har lenge vært en viktig spiller i regionen, og er det enda mer nå.

Av de landene som forhandler med Iran, er Russland det landet som har nærmeste forbindelse med Iran. Russland har også nære forbindelser med regjeringen i Syria. Så det er mye å snakke om. Forholdet mellom Israel og palestinerne vil selvsagt også bli tatt opp.

På spørsmål om hva Netanyahu vil anse som vellykket, svarte Keinon at Netanyahu ikke venter å kunne overbevise Putin om de store tingene. Hvis han kan få Putin til å bevege seg i det hele tatt i en eller flere av alle sakene som er oppe, vil han anse besøket for vellykket. [Det gjelder naturligvis aller mest Irans atomvåpen, men også de andre sakene.]

Et viktig spørsmål vil bli russiske luftvernraketter og andre våpen som kan være det som på engelsk heter «game changing», altså som kan endre spillets regler og snu opp ned på hele den militære situasjonen. Israel arbeider for at russerne ikke skal levere slike våpen til Israels fiender.

Men at slike møter finner sted i det hele tatt, at Russland bryr seg om å høre Israels versjon, er viktig i seg selv.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart