Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Norge kjøper mer forsvarsmateriell fra Israel

Norsk Leopard 2-stridsvogn bruker øvingsammunisjon fra Israel. (Foto: Soldatnytt)
Norsk Leopard 2-stridsvogn bruker øvingsammunisjon fra Israel. (Foto: Soldatnytt)
Den rødgrønne regjeringen har kjøpt forsvarsmateriell fra Israel for dobbelt så mye som Bondevik II-regjeringen gjorde per år.

De rødgrønne har godkjent kjøp av israelsk forsvarsutstyr for totalt 174 millioner kroner, sammenliknet med godkjenninger for 44 millioner kroner gjort av Bondevik II-regjeringen, skriver Klassekampen i dag. Kjøpet fordeler seg på 12 kontrakter siden oktober 2006.

Helt siden 1990 har alle kjøp eller anbudsrunder som inkluderer en israelsk produsent eller underleverandør blitt godkjent politisk av Forsvarsdepartementet. Retningslinjene ble strammet inn under Bondevik II-regjeringen.

Den rødgrønne regjeringen har vært nøye med å unngå våpensalg til Israel, som de ser på som en okkupasjonsmakt, som driver bosetningspolitikk «i strid med folkeretten». Etter dagens regelverk ville kjøp fra Israel over 50 millioner kroner utløse gjenkjøpsrettigheter, det vil tillatt norsk forsvarsindustri å levere produkter til Israel. For å unngå dette, har den rødgrønne regjeringen to ganger godkjent kjøp opp til 49,9 millioner kroner. Det gjelder øvingsammunisjon til Leopard 2-stridsvognene og en uspesifisert kontrakt for «styrkebeskyttende materiell», skriver Klassekampen. En siste kontrakt på kamerasystemer for opptil 60 millioner ble godkjent fordi eventuelle gjenkjøp ville gå til produsenten, ikke til den israelske underleverandøren.

Forsvarsdepartementet bekrefter at flere av de israelske produktene er benyttet til norsk krigsinnsats i Afghanistan, blant annet bremsekontrollere til F-16, filterløsninger til labkonteinere og rekognoseringssko.

SV fremmet i 2002 forslag som ville forbudt kjøp av alt militært materiell fra Israel.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart