Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Palestinsk båt i forbudt farvann skutt i senk

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Etter skuddveksling med en israelsk marinebåt, sank en liten palestinsk båt i farvannet utenfor den sørlige delen av Gaza-stripen lørdag morgen. I følge IDF hadde den palestinske båten krysset inn i forbudt område fra egyptisk farvann. Mannskapet på den palestinske båten ignorerte flere advarsler fra marineskipet. Da det israelske skipet skjøt varselskudd i luften, ble det skutt fra den palestinske båten direkte mot israelerne. I følge Jerusalem Post ble det også åpnet ild fra fastlandet på Gaza-stripen. Marineskipet svarte med å skyte båten i senk da den prøvde å komme seg unna. Den 22 år gamle palestineren Ziad Dardawel omkom. IDF etterforsker to motiver for den palestinske båtens ulovlige rute. Et mål kan ha vært å gjennomføre et terrorangrep mot marineskipet. Alternativt kan skipet ha vært involvert i våpensmugling fra Egypt til Gaza. I følge palestinske sikkerhetskilder åpnet det israelske marineskipet ild mot flere fiskebåter uten annen provokasjon. De mener også at fiskebåtene holdt seg i lovlig farvann, gjengir israelske nettaviser. I løpet av de siste fem årene har en rekke terrorister prøvd å infiltrere Israel eller israelske bosetninger via Middelhavet. Israelske marinefartøy holder kystområdet under streng oppsikt, også etter den israelske tilbaketrekningen i høst. Palestinerne mener den israelske kontrollen hemmer Gazas fiskeindustri.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart