Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

USA har avvist våpenhjelp til Israel

Den amerikanske administrasjonen har avvist en israelsk ønskeliste for militært utstyr og støtte som kunne forbedret Israels evne til å angripe Irans atominstallasjoner, skriver Aluf Benn i Ha’aretz. I en lengre artikkel gir han detaljer fra dragkampen mellom israelske og amerikanske toppledere gjennom sommermånedene. Under George W. Bushs Israel-besøk i mai, fikk den amerikanske presidenten presentert de første ønskelistene av statsminister Ehud Olmert og forsvarsminister Ehud Barak. – Da Bush kom tilbake til Washington, og administrasjonen hadde studert Israels ønsker, fikk det dem til å mistenke Israel for å planlegge et angrep på Iran i løpet av de neste få månedene, skriver Benn. Amerikanerne bestemte seg for å sende en klar advarsel til Israel. Allerede i juni kom både USAs nasjonale etterretningsdirektør Mike McConnell og sjef for fellesstaben Mike Mullen på besøk til Israel. De hevdet Iran fortsatt er langt fra å utvikle atomvåpen, og at et angrep på Iran vil undergrave amerikanske interesser. Derfor vil ikke USA tillate at israelske fly bruker irakisk luftrom på vei mot Iran, sa de to militære topplederne i følge Washington Post. Omtrent på samme tid kom en serie med lekkasjer fra Pentagon, som Israel tolket som et forsøk på å forhindre et angrep på Iran. Blant annet fortalte kilder i Pentagon om en storstilt israelsk luftøvelse og andre amerikanske eksperter trakk i tvil Israels etterretningsinformasjon om Irans atomprogram. Mullen gikk også offentlig ut imot et angrep på Iran. For to uker siden var Barak på besøk i Washington, hvor han hadde samtaler med forsvarsminister Robert Gates og visepresident Dick Cheney. Her fikk Barak ulike signaler, i følge Ha’aretz. Gates går sterkt imot et angrep på Iran, Cheney er "administrasjonens ledende hauk". I et forsøk på å kompensere Israel, fordi USA har avvist alle ønsker om våpensystemer til offensive operasjoner, har Washington tilbudt økt hjelp til forsvar mot ballistiske raketter.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart