Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Nå har et annet land sagt ja til Pfizer-vaksinene palestinerne ikke ville ha

Israel bytter 700.000 koronavaksiner med Sør-Korea etter at palestinerne takket nei. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)
De palestinske myndighetene takket nei til over en million vaksinedoser fra Israel.

Israel vil sende rundt 700.000 doser Pfizer-vaksiner med utløpsdato i slutten av juli til Sør-Korea. Det opplyser Israels statsminister Naftali Bennet, som kaller det en «vinn-vinn-situasjon» for begge land, skriver Times of Israel.

Opprinnelig hadde Israel inngått en avtale med palestinske myndigheter om å overføre vaksinene til dem, men palestinerne trakk seg plutselig fra den inngåtte avtalen. De mente vaksinene var for nær utløpsdatoen, til tross for at Israel brukte akkurat de samme vaksinene til å vaksinere sine tenåringer.

I henhold til avtalen som nå er signert med Sør-Korea vil Israel levere koronavaksinene til øyeblikkelig bruk. Til gjengjeld vil Israel få den samme mengden doser tilbake fra Sør-Korea senere i år.

– Vi fortsetter å beskytte livene til israelske borgere. Vaksinene er effektive og livreddende – det er et faktum. Vi ble enige om en byttehandel som er en vinn-vinn-situasjonen. Sør-Korea vil få vaksiner fra vårt eksisterende lager og vi vil få tilbakebetalt fra deres fremtidige ordre, sier statsministeren.

Avtalen mellom Israel og Sør-Korea er inngått i samarbeid med Pfizer. Over 5,6 millioner av Israels mer enn 9,3 millioner innbyggere har fått sitt først stikk. Av disse har rundt 5,2 millioner fått begge stikk og blitt fullvaksinert.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart