Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

UNESCO vedtok kontroversiell resolusjon om Jerusalem

Mexicos oppfordring til å holde ny avstemning førte ikke til noen forandringer.

UNESCO holdt en første avstemning i forrige uke for å vedta en resolusjon som unngår å nevne at Tempelplassen er et hellig sted for jøder og kristne. Selv om det var et høyt antall land som valgte å avstå fra avstemningen, var det flere stemmer for å vedta resolusjonen. Nå forteller Yedioth Aharonoth at Mexico ønsket å holde ny avstemning, da de trakk sin stemme etter at den jødisk-meksikanske ambassadøren i UNESCO hadde stemt for resolusjonen. Ambassadøren, Andres Roemer, hadde angivelig stemt motsatt av det den meksikanske regjeringen hadde bestemt. I tillegg viste det jødiske samfunnet i Mexico sin frustrasjon mot ambassadøren, og dermed ble han fratatt stillingen.

Dermed ble det mer eller mindre uforandret resultat da den nye og endelige avstemningen ble foretatt i UNESCO på tirsdag. Nå har FN-organet offisielt vedtatt resolusjonen som refererer til Vestmuren og Tempelplassen i Jerusalem kun ved de arabiske og muslimske navnene («Western Wall Plaza» er brukt to ganger.). Times of Israel forteller at i etterkant av avstemningen på torsdag forrige uke ble UNESCO kritisert av Israel og jøder i hele verden for å ha unngått å nevne de jødiske navnene på helligstedene. Resolusjonen omtaler Israel som en «okkupasjonsmakt» og kritiserer landet for å ha forhindret muslimer adgang til Tempelplassen.

Resolusjonen kommer ikke til å ha noen direkte påvirkning på byen Jerusalem, men den har ført til økt spenning innen UNESCO. For det første truer Japan, en av UNESCOs største donorer, med å trekke finansieringen av organet. Sist uke kunngjorde Japan at de ikke kommer til å betale sin årlige kontingent til UNESCO fordi de vil forsikre seg om at organet fungerer ordentlig. Denne beslutningen ble tatt da UNESCO plasserte dokumenter fra Nanjing-massakren på Verdensminne-registeret. Israel har også valgt å avslutte samarbeidet med FN-organet på grunn av den siste resolusjonen som ble kalt «Occupied Palestine». Både Israel og USA har allerede holdt tilbake finansiering av UNESCO siden palestinerne fikk godkjent medlemskap i organet. I tillegg kritiserte generaldirektøren av UNESCO, Irina Bokova, organet som hun er ansvarlig for. Bokova mente at resolusjonen ignorerer viktige deler av Jerusalems historie, melder Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart