Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Båndene mellom våre land blir sterkere og sterkere

Benjamin Netanyahu møtte Australias statsminister Malcolm Turnbull. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Den australske statsminister Malcolm Turnbull sammen med Benjamin Netanyahu ved en tidligere anledning. (Foto: Haim Zach/Flickr)

Mandag kommer den australske statsministeren Malcolm Turnbull til Israel for et 48-timers besøk i landet. Turnbull skal tirsdag delta på en markering for 100-årsdagen for Slaget ved Beersheba, hvor australske soldater kjempet mot det osmanske riket under første verdenskrig.

– Båndene mellom våre to land blir bare sterkere og sterkere, sa Turnbull på en pressekonferanse like etter at han og følget hadde landet i Israel.

Det er første gang siden John Howard besøkte Israel i 2000 at en australsk statsminister besøker landet. Turnbull, som har markert seg som en stor støttespiller av Israel, håper ifølge australske medier at besøket skal føre til et tettere samarbeid på sikkerhet og etterretning mellom Australia og Israel.

– Vi håper resultatet av dette besøket blir et tettere samarbeid på forsvar, nasjonal sikkerhet og på beskyttelse av befolkede områder. Våre land kan lære mye av hverandre for å styrke sikkerheten og holde våre borgere trygge, sa Turnbull før avreise til Israel, ifølge avisen Jerusalem Post.

Besøket kommer bare åtte måneder etter at Benjamin Netanyahu besøkte Australia, som den første sittende israelske statsministeren noensinne.

Australia er i dag verdens sjuende største importør av våpen, og er et viktig marked for den israelske våpenindustrien. Det er ventet at Netanyahu og Turnbull vil signere flere samarbeidsavtaler i løpet av besøket.

Det israelske utenriksdepartementet har sendt ut en pressemelding hvor skriver at de to landene «har et utmerket samarbeid, som begge de store partiene i det australske parlamentet stiller seg bak, og et forhold som er bygget på felles verdier og ønske om å bekjempe terrorisme og ekstremisme. Australia har lenge vært støttespiller av Israels streben etter fred og sikkerhet, inkludert i internasjonale fora.»

Opposisjonsleder Bill Shorten, som også beskrives som en ivrig tilhenger av Israel, vil også være med på 100-årsmarkeringen av Slaget ved Beersheba. På grunn av at turen ble kuttet ned fra fire til to dager vil ikke den australske statsministeren møte noen fra de palestinske selvstyremyndighetene. I tillegg til å møte Netanyahu skal Turnbull også møte Israels president Reuven Rivlin og besøke Holocaust-museet Yad Vashem.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart