Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Politisk comeback for Netanyahu?

Siden Benjamin Netanyahu innsatte en ny regjering, har medier konkurrert med hverandre om å bruke de verste uttrykkene om Midtøstens eneste demokrati og verdens eneste jødiske stat. Netanyahu er å se her i Knesset 6. april 2022. (Foto: Flash90)
Dagens israelske regjering har mistet flertallet etter at Idit Silman skiftet side. Det betyr at Benjamin Netanyahu kan returnere til makten.

Koalisjonen til statsminister Naftali Bennett mistet onsdag 6. april sitt knappe flertall i nasjonalforsamlingen, etter at hans partifelle Idit Silman fra Yamina kunngjorde at hun vil slutte seg til opposisjonen.

Bennett og hans brede koalisjon hadde før overgangen til Silman et knepent flertall med 61 av de 120 setene i parlamentet. Nå er flertallet borte og de har like mange seter som opposisjonen – 60 seter hver.

Silman sier hun forlot koalisjonen fordi hun var bekymret for Israels jødiske karakter, men flere spekulerer i om det er for å sikre seg en posisjon i Likud, partiet til tidligere statsminister Benjamin Netanyahu.

Avisen Yedioth Ahronot skriver at Silman er blitt lovet posisjonen som helseminister i en Likud-ledet regjering og garantert en plass i Knesset.

Netanyahu berømmer Silman for hennes beslutning og sier i en video i sosiale medier at han ønsker henne «velkommen hjem til høyresiden».

Verken statsminister Naftali Bennett eller utenriksminister og alternativ statsminister Yair Lapid var informert om avgjørelsen til Silman. Begge skal ha blitt informert om hennes beslutning gjennom media.

Det dramatiske avhoppet øker sjansene for at Netanyahu returnerer til makten, men er ikke i seg selv en definitiv slutt på Bennetts koalisjon.

For at Silman skal klare å velte regjeringen må hun gå sammen med to andre koalisjonsmedlemmer for forme en ny fraksjon. Så langt har hun bare selskap av ett annet medlem av Bennetts eget Yamina-parti, Amichai Shikli, som har nektet å støtte koalisjonen siden den ble etablert. Får de med seg én til kan Netanyahu overta makten.

Men det som ifølge mange politiske eksperter er det mest sannsynlige utfallet av denne utviklingen er at det vil føre til nyvalg i Israel. Det vil i så fall kunne bli avholdt allerede i løpet av det neste halvåret.

Idit Silman bryter ut av koalisjonen til sitt eget parti og blir en del av opposisjonen i Israel. Nå spørs det om den sittende statsministeren Naftali Bennett vil overleve det politiske jordskjelvet. (Foto: Flash90)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart