Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fond for Holocaust-overlevende er tom for penger

- Jeg har kun sett Tyskland fra innsiden av piggtrådgjerdene, sier Trude Simonsohn (bildet) som overlevde Auschwitz. (Illustrasjon: Bartek Langer)
- Jeg har kun sett Tyskland fra innsiden av piggtrådgjerdene, sier Trude Simonsohn (bildet) som overlevde Auschwitz. (Illustrasjon: Bartek Langer)
Fondet for medisinstøtte til Holocaust-overlevende i Israel opplever et budsjettunderskudd på over 30 millioner kroner. 6.000 trengende israelere vil ikke få utbetalinger i november, melder fondets leder.

Mange av de Holocaust-overlevende  i Israel er avhengig av økonomisk støtte til kjøp av medisiner, og flere tusen har brukt dette fondet til å søke tilbakebetaling av sine medisinutgifter.

Mesteparten av inntektene som fondet er bygget på, kommer fra erstatningsutbetalinger etter søksmål mot den tyske staten etter 2. verdenskrig, forklarer Ha’aretz. Rundt 30 prosent kommer fra staten. For å hindre at de statlige utgiftene brukt på de Holocaust-overlevende øker, har finansdepartementet undertegnet en avtale med medisinbransjen som gir gjenlevende ofre avslag på kjøp av medisiner. Men fordi stadig flere overlevere flytter hjem til Israel og at gruppen stadig blir eldre, var den økonomiske smellen til fondet umulig å unngå, mener direktør Rony Kalinsky.

– Tidlig i år regnet vi oss fram til at det ville bli pengemangel. Vi rettet en appell til Knesset arbeids-, velferds- og helsekomité, som ba statsministeren og finansministeren om å øke tilskuddene. Men ingenting ble gjort. Så dette er situasjonen: Hver dag øker underskuddet med over 750.000 kroner, legger han til.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart