Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fond for Holocaust-overlevende er tom for penger

- Jeg har kun sett Tyskland fra innsiden av piggtrådgjerdene, sier Trude Simonsohn (bildet) som overlevde Auschwitz. (Illustrasjon: Bartek Langer)
- Jeg har kun sett Tyskland fra innsiden av piggtrådgjerdene, sier Trude Simonsohn (bildet) som overlevde Auschwitz. (Illustrasjon: Bartek Langer)
Fondet for medisinstøtte til Holocaust-overlevende i Israel opplever et budsjettunderskudd på over 30 millioner kroner. 6.000 trengende israelere vil ikke få utbetalinger i november, melder fondets leder.

Mange av de Holocaust-overlevende  i Israel er avhengig av økonomisk støtte til kjøp av medisiner, og flere tusen har brukt dette fondet til å søke tilbakebetaling av sine medisinutgifter.

Mesteparten av inntektene som fondet er bygget på, kommer fra erstatningsutbetalinger etter søksmål mot den tyske staten etter 2. verdenskrig, forklarer Ha’aretz. Rundt 30 prosent kommer fra staten. For å hindre at de statlige utgiftene brukt på de Holocaust-overlevende øker, har finansdepartementet undertegnet en avtale med medisinbransjen som gir gjenlevende ofre avslag på kjøp av medisiner. Men fordi stadig flere overlevere flytter hjem til Israel og at gruppen stadig blir eldre, var den økonomiske smellen til fondet umulig å unngå, mener direktør Rony Kalinsky.

– Tidlig i år regnet vi oss fram til at det ville bli pengemangel. Vi rettet en appell til Knesset arbeids-, velferds- og helsekomité, som ba statsministeren og finansministeren om å øke tilskuddene. Men ingenting ble gjort. Så dette er situasjonen: Hver dag øker underskuddet med over 750.000 kroner, legger han til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart