Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israel sendte 46 idrettsutøvere til sommer-OL i Rio i 2016. Til OL i Tokyo er delegasjonen nesten doblet. (Foto: Wikipedia)

Israel sender sin største delegasjon av utøvere noensinne til OL i 2020

85 idrettsutøvere vil representere den jødiske staten i 18 olympiske grener.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israel vil sende sin største delegasjon av idrettsutøvere noen gang til de olympiske leker i Tokyo sommeren 2020. Anslagsvis 85 utøvere vil representere den jødiske staten i 18 olympiske grener, skriver Israel Hayom.

– Det er et vanvittig antall etter israelske standarder. Dette var noe vi aldri trodde kunne skje i løpet av nær framtid, sier Vered Buskila, visepresident i Israels olympiske komité. I OL i Rio i 2016 deltok 47 israelske utøvere.

I år klarte Israels baseball-lag å kvalifisere seg til OL for første gang i historien, etter at landslaget slo Sør-Afrika 11-1 i en kvalifiseringsturnering. Det tilføyde ytterligere 24 utøvere til den israelske OL-delegasjonen.

– Den ultimate drømmen har gått i oppfyllelse, sier baseball-sjef Peter Kurz.

Israelske utøvere har også kvalifisert seg til å konkurrere i sprangridning, skyting, rytmisk gymnastikk og en rekke andre grener. Målet til Israels olympiske komité er å få 10 utøvere til finalene og minst to medaljer.

– I Rio hadde vi fem finalister. Det ønsker vi å doble. Vi har et mål om å vinne to medaljer. Vi har aldri fått mer enn to medaljer i et olympisk mesterskap før, så kanskje vi vil klare det nå, sier visepresident Buskila.

Israel har vunnet totalt ni olympiske medaljer siden debuten i sommer-OL i Helsinki i 1952.

Israelske Or Sasson (til høyre) tok bronse i judo i OL i Rio i 2016. Det var en av to israelske medaljer. (Foto: Wikipedia)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart