Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Den israelske svømmeren Anastasia Gorbenko (i midten) viser frem sin andre gullmedalje i VM. Til venstre den franske sølvvinneren Beryl Gastaldello og til høyre russiske Maria Kamaneva, som vant bronse. (Foto: Israel Swimming Association)

Israelsk svømmer ble historisk – to ganger på rad

Aldri tidligere hadde Israel vunnet gull i svømming. Så vant Anastasia Gorbenko to på rad.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Den 18 år gamle israelske svømmeren Anastasia Gorbenko imponerte stort under verdensmesterskapet i svømming i Abu Dhabi i De forente arabiske Emirater. 

Fredag 17. desember vant hun gull på 50 meter bryst, Israels første VM-gull i svømming. Med tiden 29.34 slo hun også den israelske rekorden. Men det unge svømmetalentet var ikke ferdig med å imponere i mesterskapet.

Søndag 19. desember vant hun gull igjen, denne gangen på 100 meter individuell medley, med tiden 57.80. Dermed ble 18-åringen ikke bare den første israeleren til å vinne VM-gull, men også den første til å vinne to gull.

– Jeg er veldig glad. Dette er den beste tiden jeg noen gang har gjort. Jeg storkoser meg og jeg har allerede vunnet min andre gullmedalje. Det er jo helt utrolig, fortalte Gorbenko til Channel 12 etter sitt andre VM-gull.

18-åringen skapte også historie tidligere i år, da hun ble den første kvinnelige israelske svømmeren til å kvalifisere seg til en OL-finale.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart