Byen Ashkelon sør i Israel er et av stedene som stadig er truet av rakettangrepene fra Gaza. Foto: Wikimedia Commons.
Byen Ashkelon sør i Israel er et av stedene som stadig er truet av rakettangrepene fra Gaza. Foto: Wikimedia Commons.

Rakettangrep mot Ashkelon torsdag

En rakett rettet mot den israelske byen Ashkelon ble avfyrt fra Gaza torsdag ettermiddag. Antall angrep fra Gaza hittil i 2014 har økt betydelig fra 2013.

Alarmene gikk i byen Ashkelon da raketten ble registrert. Den falt imidlertid ned i et åpent område, og ingen personer eller eiendom kom til skade.

Israelske myndigheters statistikk viser at terrorgruppene i Gaza i januar avfyrte tre ganger så mange bomber mot Israel som gjennomsnittet i hver måned i 2013. Det skriver Times of Israel.

Til nå i år er det avfyrt 20 granatbomber og raketter mot de sør-israelske lokalsamfunnene, samt to improvisert sammensatte eksplosiver ved grensen. Så langt har det forekommet to ganger at IDF har gått til aksjoner for å stanse militante grupper i deres forsøk på å avfyre raketter.

Sikkerhetstjenesten regner med at det er fraksjoner som er ute etter å undergrave Hamas-regimet som først og fremst står bak angrepene den siste tiden, forteller avisen Ma’ariv. Hamas har imidlertid ikke vært så proaktive i å forhindre angrepene som de viste evne til i tiden like etter Gaza-krigen i 2012, bemerker Times of Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart