EUs høyeste domstol har bestemt at Hamas fortsatt skal stå på listen over terrororganisasjoner

I dag ble dommen fra 2014 om å fjerne Hamas fra EUs liste gjort om.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Domstolen i Den europeiske union (engelsk: Court of Justice of the European Union) avsa onsdag morgen en dom som sier at den palestinske organisasjonen Hamas fortsatt skal defineres som en terroristorganisasjon, og dermed stå på EUs liste over slike organisasjoner. Det skriver Times of Israel i dag.

Dommen kom som en overraskelse for mange i Jerusalem fordi Retten (engelsk: General Court), som er en lavere EU-domstol, i 2014 avsa en dom om at Hamas skulle fjernes fra listen. I tillegg hadde Eleanor Sharpston, som er en av Domstolens 11 juridiske eksperter, sagt til retten 22. september 2016 at det ifølge hennes vurdering var riktig å ta Hamas av listen fordi prosedyrefeil gjorde vedtaket ugyldig.

Britiske Eleanor Sharpston. (Foto: University of Cambridge)
Britiske Eleanor Sharpston. (Foto: University of Cambridge)

Det var Den europeiske unionens råd (engelsk: Council of the European Union) som i desember 2001 først inkluderte den «militære» delen av Hamas på den aller første listen over terrororganisasjoner. Listen ble opprettet etter terrorangrepet mot USA i september 2001. I 2003 ble også den såkalte «politiske» delen av Hamas plassert på listen.

12. september 2010 leverte Hamas en anke til Retten på at organisasjonen var satt opp på EUs terrorliste, og fire år senere, i desember 2014, fikk Hamas medhold i klagen. Retten mente EU-rådet ikke hadde tilstrekkelige bevis mot Hamas da organisasjonen første gang ble ført opp på listen. Ifølge Rettens dom var det feil å inkludere Hamas på listen, fordi rådets vedtak bare var basert på «bevis hentet fra pressen og Internett, og ikke med begrunnelse fra handlinger som hadde blitt gransket og bekreftet av kompetente myndigheter».

EU-rådet leverte 20. februar 2015 en anke over dommen fra desember 2014.

Den israelske regjeringen protesterte også kraftig. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa det var en selvfølge at Hamas hører hjemme på listen, og at alle kunne se det er en brutal terrororganisasjon med et klart mål om å utslette Israel.

I dagens dom står det at bevisene som EU-rådet baserte vedtaket på i 2001, var tilstrekkelige og kom fra kompetente myndigheter. Domstolen i Den europeiske union bestemte at saken skal returneres til Retten slik at den kan undersøke de fakta og argumenter som den ikke behandlet i dommen fra 2014.

EUs representant i Israel, Lars Faaborg-Andersen. (Foto: EUs representasjon i Israel)
EUs representant i Israel, Lars Faaborg-Andersen. (Foto: EUs representasjon i Israel)

EUs ambassadør til Israel, danske Lars Faaborg-Andersen, sa etter at Rettens dom i 2014 ble kjent at den ikke ville endre EUs politiske standpunkt om Hamas, nemlig at Hamas er en terrororganisasjon.

I dag uttrykte han glede over avgjørelsen i EUs høyeste domstol.

– Den nåværende plasseringen av Hamas på listen er gyldig, og den europeiske unionen fortsetter å se på Hamas som en terrororganisasjon. Alle tiltak mot organisasjonen – som for eksempel frysing av aktiva og forbud mot innkreving eller innsamling av midler – blir opprettholdt, sa han til Times of Israel.

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart