Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Angrep i Jordan-dalen

På 1. juledag åpnet noen palestinere ild mot en grensepatrulje fra det israelske forsvaret ved grensen mot Jordan. Det skjedde tidlig om morgenen, og førte til et lite slag som varte en stor del av dagen. Da kampene var over, var en israelsk soldat drept og fire såret. To av angriperne ble også drept.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Angrepet kom helt uventet, for jordanerne har klart å holde grensen meget fredelig etter at en fredsavtale ble undertegnet i oktober 1994.
Under trefningen nå i julen var det et meget nært samarbeid mellom israelske og jordanske styrker. Straks det palestinske angrepet ble meldt, begynte samarbeidet mellom israelere og jordanere. Brigade-kommandoene på begge sider holdt nær kontakt. Samarbeidet omfatter bl. a. kart, de har felles referansepunkter. Derfor er det lett å fortelle hverandre hvor ting skjer. Jordanske soldater angrep palestinerne fra øst, israelere fra vest.

Men jordanerne må være forsiktige. Det må ikke bli kjent at de samarbeider nært med israelerne, for det kan øke motstanden mot kongen og regjeringen i den arabiske verden generelt og i den jordanske befolkningen spesielt. Da en løsmunnet israeler fortalte at israelske soldater hadde vært inne på jordansk område som en del av operasjonen, ble det benektet offisielt av begge parter.

Til tross for denne klare holdningen i den jordanske ledelsen, er det likevel stor sympati for palestinerne på grasrota. Flertallet av befolkningen i Jordan er palestinere, i den forstand at de er flyktninger fra Israel, Vestbredden og Gaza og deres etterkommere. Det er derfor en viss frykt for at enkelte jordanske soldater hjelper palestinske terrorister på eget initiativ. Israelerne gjennomgår nå sine rutiner og skjerper sin beredskap ytterligere. Men helt garantert mot slike episoder kan man neppe noen gang bli.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart