Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Angrep i Jordan-dalen

På 1. juledag åpnet noen palestinere ild mot en grensepatrulje fra det israelske forsvaret ved grensen mot Jordan. Det skjedde tidlig om morgenen, og førte til et lite slag som varte en stor del av dagen. Da kampene var over, var en israelsk soldat drept og fire såret. To av angriperne ble også drept.

Angrepet kom helt uventet, for jordanerne har klart å holde grensen meget fredelig etter at en fredsavtale ble undertegnet i oktober 1994.
Under trefningen nå i julen var det et meget nært samarbeid mellom israelske og jordanske styrker. Straks det palestinske angrepet ble meldt, begynte samarbeidet mellom israelere og jordanere. Brigade-kommandoene på begge sider holdt nær kontakt. Samarbeidet omfatter bl. a. kart, de har felles referansepunkter. Derfor er det lett å fortelle hverandre hvor ting skjer. Jordanske soldater angrep palestinerne fra øst, israelere fra vest.

Men jordanerne må være forsiktige. Det må ikke bli kjent at de samarbeider nært med israelerne, for det kan øke motstanden mot kongen og regjeringen i den arabiske verden generelt og i den jordanske befolkningen spesielt. Da en løsmunnet israeler fortalte at israelske soldater hadde vært inne på jordansk område som en del av operasjonen, ble det benektet offisielt av begge parter.

Til tross for denne klare holdningen i den jordanske ledelsen, er det likevel stor sympati for palestinerne på grasrota. Flertallet av befolkningen i Jordan er palestinere, i den forstand at de er flyktninger fra Israel, Vestbredden og Gaza og deres etterkommere. Det er derfor en viss frykt for at enkelte jordanske soldater hjelper palestinske terrorister på eget initiativ. Israelerne gjennomgår nå sine rutiner og skjerper sin beredskap ytterligere. Men helt garantert mot slike episoder kan man neppe noen gang bli.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart