Hai i Beersheba

Israel er et lite land, på størrelse med et norsk fylke. Den sørlige delen, Negev, utgjør omtrent halvdelen av landet. Negev er en ørken. Riktignok er deler av ørkenen oppdyrket. Men dette er bare mulig ved å bruke kunstig vanning. Naturlig er området ørken og halvørken. Om vinteren er det regntid i Israel, og da faller det oftest en del regn. Da renner det også enkelte elver i området. Men i hele sommerhalvåret er det knusktørt. Da ligger elveleiene der helt uttørret. Ei elv som renner bare i regntida, kalles en wadi.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den viktigste byen i Negev er Beersheba. Bibelen forteller at Abraham plantet en tamarisk der (1. Mos. 21, 33) og Isak gravde en brønn (1. Mos. 26, 23ff).

I utkanten av Beersheba fant en israelsk geolog for noen år siden rester etter en hai som må ha vært minst 20 meter lang. Det er et tegn på at dette området, som i dag altså er langt inne i ørkenen, en gang har vært havbunn. Og det må ha vært ganske dypt der, for slike haier lever ikke på grunt vann.

Som kjent beveger de ulike kontinentene seg hele tiden i forhold til hverandre. Europa og Amerika fjerner seg f. eks. fra hverandre med et par centimeter i året. Dette medfører en sprekkdannelse midt i Atlanteren, og dette er en grunn blant annet til den vulkanske aktiviteten på Island.

Israelske forskere tror at for 5-6 millioner år siden beveget kontinentene seg slik at Gibraltar-stredet, innløpet til Middelhavet, ble stengt. Dermed tørket dette havet opp, og etterlot seg en havbunn med et tykt lag med salt. Dette gjorde at klimaet ble mye tørrere enn tidligere. Negev-området, hvor elver og wadier hadde formet daler, tørket også.

Siden åpnet Gibraltar-stredet seg igjen. Middelhavet ble fylt opp igjen, og Negev-området kom under vann. Det er fra denne tida hai-restene stammer.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart