Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Fredsavtalen er viktigst for Israel

Statsminister Benjamin Netanyahu og den israelske regjeringen ønsker å få det internasjonale samfunnet med på å stille krav til en ny egyptisk regjering.

Israel har de siste dagene bedt deres vestlige allierte sikre at enhver ny egyptisk regjering må respektere fredsavtalen fra 1981, melderHa’aretz.

Statsminister Benjamin Netanyahu skal ha snakket personlig med USAs president Barack Obama om saken.

Må anerkjenne avtaler
Kravene som Netanyahu argumenterer for, er ikke helt ulike de kravene Midtøsten-kvartetten stilte til Hamas etter at det islamistiske partiet vant det palestinske parlamentsvalget i 2006. Hamas ble lovet aksept dersom de anerkjente Israel, avsto fra terror og aksepterte tidligere bindende avtaler inngått av PLO og Israel. Hamas har hittil avvist dette, og lever i isolasjon fra vestlige land.

Bekymret
Israelske journalister og Midtøsten-eksperter har de siste dagene reagert kraftig på at USA har «dolket president Hosni Mubarak i ryggen.» Mange mener måten man har behandlet sin viktigste arabiske alliert på er til skrekk og advarsel for Israel, om at det samme én dag kan skje med dem.

Flere, deriblant Caroline Glick i Jerusalem Post, er også redd for at et demokrati i Egypt bare vil gjøre vondt verre, på grunn av Det muslimske brorskaps popularitet. Skulle de eller andre islamistgrupper lykkes med å overta makten i Egypt i et lovlig demokratisk valg, ser det svært dårlig ut for fredsavtalen med Israel.

Sammenlikner ikke med Hamas
Netanyahus ønske er likevel ikke å sammenlikne noen ny egyptisk regjering med Hamas, men å framholde at internasjonale avtaler inngått av Mubarak og Sadat må respekteres også i framtiden, forklarer kildene.

– Vi er ikke imot demokrati i Egypt, men det er viktig for oss å bevare fredsavtalen, sier en medarbeider av Netanyahu.

Vil bevare freden
Statsministerens kontor har kommet med en pressemelding hvor de klargjør Israels holdning i saken.

– Statsminister Benjamin Netanyahu sier at det er i Israels interesse å bevare freden med Egypt. Israel mener at det internasjonale samfunnet må kreve av enhver egyptisk regjering at de bevarer fredsavtalen med Israel, heter det i meldingen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart