Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Isfahan-eksplosjon skadet atominstallasjon

Isfahan sentrum. Foto: Fernando Nunes, flickr.com.
Illustrasjonsfoto: Isfahan sentrum. Foto: Fernando Nunes, flickr.com.
- Det er ingen tvil om at dette ikke er noen ulykke, sier israelske etterretningskilder.

En eksplosjon som rammet den iranske byen Isfahan mandag, skal ha gjort skade på en atominstallasjon rett utenfor byen, melder avisen The Times.

Bilder fra en etterretningssatelitt skal vise tydelige ødeleggelser, på tross av at Iran hevder smellet aldri fant sted.

Ingen ulykke
Israelske etterretningskilder sier til avisen at det ikke er tvil om at Isfahan ble utsatt for en eksplosjon som også rammet atomanlegget, og at «det ikke var noen ulykke».

Det var først det iranske nyhetsbyrået Fars som meldte om eksplosjonen for to dager siden. Meldingen ble senere tilbakevist av Irans regjering.

Kaller hjem «alt diplomatisk personell»
Storbritannia har denne uken besluttet å kalle hjem alt diplomatisk personell fra Teheran. To bygninger til den britiske ambassaden ble angrepet av opprørere tirsdag. Aktivistene tok seg inn gjennom sikkerhetssperringer, knuste vinduer og kastet brannbomber mot bygningene. De skal også ha brent et britisk flagg. Dette kom som protest mot at Storbritannia har innført nye sanksjoner mot regimet.

– Utenriksdepartementet beklager at protestene ledet til uakseptabel oppførsel. Vi respekterer og vi er forpliktet på internasjonale reguleringer når det gjelder immuniteten og sikkerheten til diplomater og diplomatiske bygninger, heter det i en presseuttalelse fra britisk UD.

– Irans manglende evne til å forsvare britiske arbeidere og britisk eiendom var en skam, sa Storbritannias statsminister David Cameron samme dag.

EU og USA har fordømt angrepene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart