Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jøder og israelere over hele verden er mål for Iran

Ali Khamenei. (Foto: Thierry Ehrmann, flickr.com)
Ali Khamenei. (Foto: Thierry Ehrmann, flickr.com)
Spenningen mellom Israel og Iran berører israelere og jøder over hele verden. Iran ønsker å slå tilbake mot Israel og sier de vil hjelpe alle som vil angripe Israel. Israelske og jødiske institusjoner har høynet sikkerhetsberedskap både i Israel og ellers i verden.

Iran vil hjelpe alle som angriper Israel meldte Verdens Gang lørdag. Israel bekrefter at de er på vakt for folk som ønsker å angripe israelere både i Israel og internasjonalt. Til tross for faren, mener israelere det har vært riktig av Israel å være så klare å peke på faren et Iran med atomvåpen utgjør.

I en direktesendt TV-tale lover Ayatollah Ali Khamenei å hjelpe alle som angriper Israel, melder nyhetsbyrået AP.

– Fra nå av vil vi støtte og hjelpe alle land og grupper som konfronterer det zionistiske regimet, sa Khamenei.

AP  mener dette også kan leses som et klarsignal for Irans allierte i Hizbollah om å angripe i Israel.

 

Trusselen er reell

VG Nett skriver at Israel oppfatter trusselen fra Khamenei som reell. VG Netts kilder spår at Iran kan komme til å trekke Hamas inn i konflikten.

Israelske og jødiske institusjoner i USA gikk i høy beredskap etter at et internt israelsk sikkerhetsdokument ble sitert på ABC-nyhetene fredag, melder Yedioth Aharonoth. Iran kan komme til å forsøke å angripe jødisk mål som svar på det de tror var et israelsk angrep på en av Irans atomfysikere for noen uker siden, advarer dokumentet.

– Vi forutser at trusselen mot våre steder rundt om i verden vil øke … både våre beskyttede steder og «myke» steder, sa lederen for sikkerhet for den israelske generalkonsulen i de midtatlantiske statene, Eliran Avitan, i brevet.

Amerikansk etterretning har også gitt liknende advarsler, forteller  Israel Hayom. Et dokument som ABC har fått tak i derfra har dystre nyheter:

– De siste ukene, har det vært en økning i trusselnivået mot israelske og jødiske mål rundt om i verden… En kilde har rapportert at mange aksjoner mot Israel er ventet å være konsentrert mot israelske ambassader og konsulater. Slike demonstrasjoner har skjedd både internasjonalt og innenlands. Disse demonstrasjonene kan potensielt bli voldelige mot lokale synagoger, restauranter, den israelske ambassaden og andre israelske mål. Politiet bør være påpasselig med å sjekke alle jødiske institusjoner med jevne mellomrom.

Rapporten advarer også om at folk som vil angripe jødiske og israelske institusjoner kan prøve å bruke falske israelske pass for å komme inn steder.

ABC kunne også fortelle at politiet i større amerikanske og canadiske byer har vært på vakt og fulgt situasjonen nøye hos de lokal jødiske og israelske institusjonene allerede i flere uker. Det er mer overvåkning og sikkerhet på plass hos institusjonene. Potensielle kilder til trøbbel blir fulgt ekstra godt etter, sier en tjenestemann til ABC.

 

Israel øker sikkerheten rundt byer og infrastruktur

Israels minister med ansvar for sivilforsvaret, Matan Vilnai, vil gjøre private boliger og viktig infrastruktur sikrere mot eventuelle rakettangrep. Tidligere har man gått ut i fra at hvis man beskyttet grensene rundt Israel ville det meste være beskyttet innad. Med kraftigere raketter, med større rekkevidde og presisjon tar man dette ikke lenger for gitt, og investering og nytenkning er nødvendig, mener Vilnai.

Les mer om dette i denne artikkelen.

Les også om nye typer beredskapsøvelser i IDF i tilfelle rakettangrep mot Israel her.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart