Michael Oren og hans kone (f.v.) under et statsbesøk fra Benjamin Netanyahu og hans kone i mars 2010. (Foto: Israels ambassade i USA)
Michael Oren og hans kone (f.v.) under et statsbesøk fra Benjamin Netanyahu og hans kone i mars 2010. (Foto: Israels ambassade i USA)

– Ikke la Iran utføre nytt Holocaust

Michael Oren (t.v. i bildet) mener det ikke er tilfeldig at Iran fornekter Holocaust, "samtidig som de ønsker å skape et nytt".

Torsdag kritiserte fredsprisvinner Elie Wiesel Israels statsminister Benjamin Netanyahu for hans hyppige sammenlikninger mellom Iran-trusselen og Holocaust. Israels USA-ambassadør Michael Oren tar derimot Netanyahu i forsvar torsdag, i et intervju med Jerusalem Post.

– Vi er nødt å forhindre at et nytt Holocaust inntreffer. Når Iran sier at de vil ødelegge staten Israel, som tilfeldigvis har seks millioner jødiske innbyggere, er vi nødt til å ta det seriøst, forklarer han.

Men, understreker Oren, «»vi kan aldri sammenlikne Holocaust med noe som helst. Det er i en egen liga. Det er unikt i sin gru. [Men…] vi ser også etter likheter».

Likheter og ulikheter med 1930-tallet
Den israelske ambassadøren er en historiebelest mann og ser mange likheter mellom situasjonen i dag og Europa på 1930-tallet. Det er en økonomisk krise i verden, befolkningen frykter krig, et radikalt regime vokser i innflytelse og jøder blir sett på som en «kreftsvulst» mange steder. Derfor mener han det er «ingen tilfeldighet at Iran fornekter Holocaust, mens de ønsker å skape et nytt ett».

Likevel er det én viktig forskjell i fra tiden da nazismen vokste fram i Tyskland.

– USA er ingen passiv tilskuer. Tvert om leder Det hvite hus og Kongressen verden ved å innføre sanksjoner, la alle muligheter være åpne og støtte Israels rett til å forsvare seg selv, forklarer Oren.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart