Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Høyanrikt uran oppdaget i Iran

Foto: Skjermdump fra Times of Israel
Foto: Skjermdump fra Times of Israel
Uranen var anriket til et så høyt nivå at veien til å skape atomvåpenmateriale er kort. Men IAEA understreker at det ikke nødvendigvis er et bevis på at iranerne har skumle hensikter.

Funnet ble gjort på undergrunnsfasiliteten Fordo, der materiale som var anriket opp til 27 prosent ble avdekket. Aldri tidligere har IAEA funnet uran som er anriket over 20 prosent i Iran. For å skape atomvåpen trengs minst en anrikning på 90 prosent.

IAEA-diplomater sier til Associated Press at funnene kan bety at Iran er på vei mot å skaffe seg atomvåpenkapasitet, selv om det ikke beviser noe. Mesteparten av Irans atommateriale har en anrikningsprosent på 3,5. Den kan kun benyttes i produksjonen av elektrisitet. For materialet som er anriket 20 eller 27 prosent er veien til å kunne bli atombombemateriale mye kortere.

En av årsakene som kan forklare hvorfor forskerne har anriket uran til 27 prosent, kan være at sentrifugene var stilt inn på for høy anrikningsprosent i det teknikerne var i ferd med å justere produksjonen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart