Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Iran truer med å stanse all oljeproduksjon

Kartet viser de viktigste oljefeltene og oljeinstallasjonene i Iran i år 2004. (Kart: CIA, Wikipedia)
Kartet viser de viktigste oljefeltene og oljeinstallasjonene i Iran i år 2004. (Kart: CIA, Wikipedia)
Iran er utsatt for økonomiske sanksjoner fra de fleste land i verden. Nå truer landet med å stanse all oljeproduksjon. Sjef for Israels nasjonalbank Stanley Fischer tror ikke Irans økonomi kommer til å bryte sammen av sanksjonene.

Iran er utsatt for økonomiske straffetiltak (sanksjoner) fra de fleste land i verden. Det har rammet Irans økonomi hardt.

Iran truer nå verden med å stoppe all eksport av olje dersom det blir ytterligere innstramminger fra verden. Ifølge Irans oljeminister Rostam Qasemi har de en plan B om å drive landet uten oljeinntekter, skriver Yedioth Aharonoth.

Det vil rimeligvis bety en betydelig økning av oljeprisen. Norge vil tjene på det, de fleste land vil tape.

 

Tror ikke sanksjoner vil føre til sammenbrudd

Uri Lubrani var Israels ambassadør i Iran fra 1973 til 1978 (under sjahen, før islamistene overtok), og har siden fulgt med på hva som skjer der. Han mener at uansett hva verden gjør, vil Iran fortsette å utvikle atomvåpen.

Stanley Fischer er sjef for Israels bank, nasjonalbanken (som svarer til Norges bank). Mange gir ham en stor del av æren for at den israelske økonomien har klart seg så bra gjennom de krisene som har vært i mange land de senere årene.

Han kommenterte nylig de økonomiske sanksjonene mot Iran. Han sa at sanksjonene, som er vedtatt av FN, kan virke inn på den politiske utviklingen i Iran og gjøre Irans økonomi verre. Men Fischer tror ikke Irans økonomi vil bryte helt sammen. Han tror at de iranske myndighetene vil finne en måte å holde det økonomiske livet gående, melder Jerusalem Post.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart