Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israeler halshugget av IS

En bøddel fra "Den islamske staten" halshugger journalisten Steven Sotloff i en grotesk video. (Foto: Skjermdump fra Israel Hayoms web-tv)
En bøddel fra "Den islamske staten" halshugger journalisten Steven Sotloff i en grotesk video. (Foto: Skjermdump fra Israel Hayoms web-tv)
Den amerikanske journalisten Steven Sotloff, som ble henrettet ved halshugging av terroristene i ”den islamske staten”, var israelsk statsborger.

Tirsdag ble et videoopptak av den groteske halshuggingen av den amerikanske journalisten Steven Sotloff publisert på internett.

Sotloff ble 31 år gammel. Han var født og oppvokst i Miami, Florida. Det var dit hans besteforeldre emigrerte etter å ha overlevd Holocaust. Han kom til Israel i 2008 for å studere og senere jobbe, og ble israelsk statsborger i løpet av tiden han bodde i landet.

 

Skjulte sin jødiske identitet

Hans jødiske og israelske identitet ser ikke ut til å ha vært kjent for IS. Dette ble holdt skjult for offentligheten mens han var kidnappet, for å styrke håpet om at han skulle kunne komme levende fra fangenskapet.

– Vi benektet å ha hatt noen som helst relasjon til ham, i tilfelle det kunne være farlig for ham at det ble kjent, sier redaktøren for Sotloffs tidligere arbeidsgiver Jerusalem Report Magazine, Avi Hoffman, ifølge Israel Hayom.

Ynetnews.com skriver at Sotloff ifølge en løslatt tidligere medfange, holdt sin jødiske tro hemmelig for IS. På den jødiske fastedagen Yom Kippur (Den store forsoningsdagen) skal han ha sagt at han var syk for å slippe å spise.

 

– Drevet av lidenskap for å fortelle

Videoen av henrettelsen av Sotloff ble publisert to uker etter en lignende video der den amerikanske journalisten James Foley ble halshugget. Bøddelen ser ut til å være den samme mannen, med britisk aksent, i begge videoene.

Filmskaper Matthew Van Dyke, som var en venn av både Sotloff og Foley, sier at de to var klar over farene ved å oppholde seg i Syria, men at de var drevet av en lidenskap for å fortelle historien.

– De trodde på at historien måtte bli fortalt, og de ville ikke la seg stoppe av risikoen. De tok forholdsregler, men i Syria går ting noen ganger galt selv om man gjør alt rett, sier Van Dyke.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart