Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israel vil gjøre militære tiltak for å sikre at Iran aldri får atomvåpen

Tungtvannsreaktoren i Arak er ett av Irans atomanlegg. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Tungtvannsreaktoren i Arak er ett av Irans atomanlegg. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Det sier israelsk regjeringsmedlem. – Iran kan bare stanses militært, skriver professor.

Israel kan ikke stole på at det internasjonale samfunnet hindrer Iran i å få atomvåpen, mener den pensjonerte israelske professoren Efraim Inbar. Selv om Iran hittil ser ut til å etterleve atomavtalen fra 2015, avviser iranerne å trappe opp kontroller, fortsetter sin atomforskning og videreutvikler sine langtrekkende raketter.

– Ingenting i verden kan få Iran til å oppgi sin drøm om atomvåpen. Bare bruk av militær makt kan stanse dem i å få sine ambisjoner oppfylt, mener Inbar. Han mener en militær operasjon mot Irans atominfrastruktur vil være mulig for Israel.

– De fleste stater vil være glad for at Israel gjør skittjobben, og basert på erfaringen fra tidligere angrep mot irakiske og syriske atomanlegg, vil det ikke by på noen problemer for Israel på den diplomatiske front, skriver Inbar i en artikkel i Jerusalem Post.

– Det er sant at Iran kan gjengjelde og få Israel til å betale en dyr pris. Men denne vil være lettere å bære enn kostnaden ved at Iran får atomvåpen, mener professoren.

– Dersom de internasjonale tiltakene som i disse dager blir ledet av USAs president Donald Trump ikke hindrer Iran fra å få atomvåpenkapasitet, vil Israel handle militært alene, sa Israels etterretningsminister Yisrael Katz under et besøk i Japan denne uken.

Israels regjering foretrekker en diplomatisk løsning.

– Det er endringer som kan bli gjort med avtalen som sikrer at de aldri blir i stand til å få atomvåpen, sa Katz, ifølge Israel Hayom.

 

 

Relaterte artikler:

 

Hvorfor måtte Israel utvikle atomvåpen?

Det er vanskelig å vite når Israels regjering følte seg tvunget til å starte utvikling av atomvåpen, men om ikke før, må det ha skjedd høsten 1956. Da kom den såkalte Suez-krigen, hvor Egypt stod på den ene siden og Israel, Frankrike og Storbritannia på den andre.

 

Hvorfor er israelerne imot at andre land får atomvåpen når de har det selv?

Når MIFF gjengir Israels argumenter mot at Syria og Iran skulle få atomvåpen, får vi ofte dette svaret: Israel har ingen rett til å nekte andre land atomvåpen når de har det selv. Les MIFFs svar på innvendingen.

 

Neste Holocaust blir helt annerledes

Det var som kjent nazistene som industrialiserte massemord. Men til tross for industrialiseringen hadde gjerningsmennene individuell kontakt med ofrene sine. De avhumaniserte dem over måneder med rystende fornedrelse, før de utførte selve drepingen. Men likevel hadde de hele tiden øye- og ørekontakt med ofrene sine, av og til endog kroppskontakt. Historikeren Benny Morris beskriver et tenkt iransk atomangrep mot Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart