Israels statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu på talerstolen i det israelske parlamentet. (Illustrasjonsfoto: GPO)

Netanyahu til Iran: – Kom dere ut av Syria. Vi vil ikke slutte å angripe dere

Bare i løpet av 2018 alene skal Israel ha sluppet 2000 bomber mot iranske mål.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Under innvielsesseremonien til den nye IDF-sjefen Aviv Kochavi kom Israels statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu med en advarsel til Iran. Med henvisning til Irans forsøk på å forankre seg i Syria sa Netanyahu:

– Jeg advarer dere, kom dere dere bort derfra fortest mulig. Vi vil ikke slutte å angripe, sa Netanyahu og viste til de israelske raidene mot Iran i Syria.

Den siste tiden har Israel vært mer åpne rundt sine militære operasjoner mot iranske mål i Syria. Den avtroppende IDF-sjefen Gadi Eisenkot sa at Israel i løpet av 2018 alene hadde sluppet 2000 bomber mot iranske mål. I løpet av den syriske borgerkrigen skal Israel trolig ha gjennomført flere hundre operasjoner for å forhindre at Iran får et fotfeste i nabolandet.

Senest fredag 11. januar skal israelske jagerfly ha vært på vingene for å utføre et angrep mot iranske mål i Syria. Ifølge den kuwaitiske avisen Al-Jadira bombet Israel et iransk lager ved den internasjonale flyplassen i Damaskus, hvor militære ledere for Hizbollah og den iranske revolusjonsgarde møtte militære ledere i den syriske hæren. Flere ledere i den iranske revolusjonsgarde skal ha blitt alvorlig skadet i angrepet.

Selv hevder Iran at de ikke har militære styrker i Syria og at de bare fungerer som rådgivere i landet. Netanyahu bare ler av påstanden.

– De lyver alltid. De lyver med dette og de lyver når de sier at et forsøk på å sende en satellitt ut i verdensrommet feilet, sier Netanyahu, som mener det påståtte romprogrammet er et skalkeskjul for utvikling av ballistiske missiler.

Iran har brukt rundt 140 milliarder kroner på sitt forsøk på å etablere seg militært i Syria, uten å lykkes. De israelske angrepene har stanset dem.

– Nå sitter de igjen med nesten ingenting. Det er ingen iranske flyplasser i Syria, de har ingen havn ved Middelhavet og ingen avanserte rakettskytere, skriver Anshel Pfeffer i avisen Ha’aretz om Irans mislykkede strategi.

Kåre Dahl Martinsen, professor ved Institutt for forsvarsstudier ved Forsvarets høgskole, mener angrepene på iranske stillinger «virker konfliktdempende».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart