Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hvor får Hamas alle rakettene fra?

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Ikke siden Gaza-krigen i 2014 er det avfyrt så mange raketter mot Israel fra Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Terrorgruppene på Gaza har det siste året avfyrt over 1700 raketter mot Israel.

Fra lørdag morgen til mandag morgen avfyrte terrorister på Gaza rundt 700 raketter og granater mot Israel. Det er langt fra første gangen at Hamas og Islamsk Jihad, de to største terrorgruppene på Gaza, sender et regn av raketter mot den israelske sivilbefolkingen. I løpet av fjoråret ble det avfyrt over 1000 raketter mot Israel. Bare i løpet av 48 timer i november ble det avfyrt 500 raketter. Siden mai 2018 og er det avfyrt rundt 1700 raketter og granater mot Israel. 1200 bare i løpet av de siste seks månedene alene.

Til tross for dette er ikke terrorgruppene i ferd med å gå tom for raketter. Hamas skryter av at de har flere raketter nå enn de hadde før Gaza-krigen i 2014. I tillegg er rakettene både kraftigere og mer avanserte enn tidligere.

Så hvor får terroristene alle rakettene sine fra? Tidligere etterretningsleder Yaakov Amidror, nå seniormedarbeider i tenketanken Jerusalem Institute for Strategic Studies, sier mange av rakettene ble smuglet fra Egypt og inn på Gaza da nabolandet ble styrt av Det muslimske brorskap. I tillegg til dette ble utstyr og maskiner for å produsere rakettene smuglet inn på enklaven. Dermed har terroristene kapasitet til å bygge mange av rakettene selv.

– Før regimeendringene lot Egypt i realiteten terrorgruppene få tilgang på utstyret som trengs for å produsere raketter, sier han til Jerusalem Post.

Da general Abdel Fattah el-Sisi overtok makten i Egypt ble mange av smuglertunnelene fra Egypt og inn på Gazastripen stengt av for godt.

Mange av de palestinske våpenfabrikkene er etablert under bakken, som gjør det vanskelig for det israelske forsvaret å oppdage og ødelegge dem.

Gabi Siboni, israelsk militæranalytiker, sier Hamas råder over «en rekke avanserte, presise og effektive våpen». Det inkluderer blant annet laserstyrte panservernmissiler og skulderavfyrt antiluftskyts. I tillegg til en rekke typer raketter, som iransk-produserte Fajr 5 og syrisk-produserte M-302, har Hamas også en stor mengde granatkastere. Det israelske forsvaret har anslått at terrorgruppene sitter på rundt 20.000 raketter og granater.

Det er den islamske republikken Iran som i sto grad betaler for rakettene. Islamsk Jihad har publisert en video som viser produksjon av en ny type rakett, som ble sendt mot Israel under helgens krigshandlinger.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart