Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Vi bare venter på et påskudd til å jevne Tel Aviv med jorden

Mohsen Rezaei sier Iran bare venter på et påskudd til å angripe Israel. (Foto: Wikipedia)
Tidligere leder av den iranske revolusjonsgarden truer Israel.

Mohsen Rezaei, tidligere leder av Irans revolusjonsgarde, sier Iran bare venter på et påskudd til å kunne angripe Israel og «jevne Tel Aviv med jorden», skriver avisen Times of Israel. Truslene kom i et intervju med en Hizbollah-tilknyttet TV-stasjon, hvor Rezaei beskyldte Israel for angivelig å ha hjulpet USA med å drepe den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani.

På spørsmål om Iran kom til å følge opp truslene om å angripe Israel i tilfelle landet havner i en væpnet konflikt med USA, var svaret tydelig og kontant:

– Det trenger du ikke å tvile på. Vi kommer garantert til å jevne Tel Aviv med jorden. Vi bare venter på et slikt påskudd, sa Rezaei i TV-intervjuet.

Den tidligere lederen av revolusjonsgarden er i dag en høytstående iransk politiker, i tillegg til rådgiver for Irans øverste leder Ayatolla Ali Khamenei.

– Hvis USA finner på noe, så kan vi bruke det som et påskudd til å angripe Israel, fordi Israel spilte en rolle i martyrdøden til general Soleimani, sa Rezaei, som anklager Israel for å tipset USA om hvor Soleimani befant seg.

Soleimani ble drept i et amerikansk droneangrep i Bagdad 3. januar.

Det er langt fra første gang Iran truer med å angripe israelske byer. I januar kom det trusler fra Iran mot den israelske byen Haifa. Israels statsminister Benjamin Netanyahu svarte på truslene med å advare om at det vil bli slått nådeløst tilbake mot dem som velger å angripe den jødiske staten.

– Vi står opp mot dem som ønsker å drepe oss. Vi har besluttsomhet og styrke. Den som prøver å angripe oss vil lide et knusende nederlag.

Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den israelske byen Tel Aviv har vært gjenstand for en rekke trusler fra Iran. (Foto: Bjarte Bjellås)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart