Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Israel bak cyberangrep mot iransk havn

Ifølge avisen Washington Post stod Israel bak et cyberangrep mot den iranske havnen Shahid Rajaee. (Foto: IPMO)
Angrepet skal være hevn for det iranske cyberangrepet mot israelsk vannforsyning.

Israel har gjennomført et sofistikert cyberangrep mot et iransk havneanlegg, som skal ha forårsaket stort kaos, skriver avisen Washington Post. Angrepet er tilsynelatende hevn for Irans forsøk på å angripe Israels vanninfrastruktur.

9. mai opplevde den travle havnen Shahid Rajaee en brå og uforklarlig stans i driften. Avisen, som siterer utenlandske og amerikanske tjenestemenn, skriver at det mest sannsynlig var Israel som stod bak cyberangrepet.

Datamaskinene som regulerer flyten av fartøyer, lastebiler og varer krasjet alle samtidig, som førte til enormt lange køer inn til havnen både på land og til vanns. Satelittbilder av havnen flere dager senere viste at det fortsatt var milevis med kø og skip som ventet på å få losset av og på varene sine.

Iran erkjente senere at en ukjent utenlandsk hacker i en kortere periode hadde klart å koble av datamaskinene til havnen, men ville ikke erkjenne hvor store problemer det førte til. Havnen som ble utsatt for cyberangrepet er nylig konstruert ved den iranske byen Bandar Abbas ved Hormuzstredet.

Det er ikke kommet noen offisiell israelsk kommentar på cyberangrepet.

Det iranske cyberangrepet mot israelsk infrastruktur mot vannforsyning var i slutten av april. Angrepet ble stanset og førte bare til mindre skader, men å angripe sivil infrastruktur blir sett på som å krysse en rød linje.

– Dette var et angrep som strider mot alle krigens regler. Selv ikke fra iranerne hadde vi forventet noe som dette, sier en anonym israelsk kilde.

Washington Post skriver at israelerne skal ha blitt forferdet over iranernes angrep. Det skal ha vært årsaken til gjengjeldelsen mot den iranske havnen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart